Јокић за пола сата разбио Минесоту

Кошаркаши Денвер Нагетса су на крилима Николе Јокић дошли до нове победе.

Вијести 24.02.2020 | 09:48
Јокић за пола сата разбио Минесоту

Нагетси су савладали Минесота Тимбервулвсе на домаћем паркету резултатом 128:116.

"Грумење" је прекинуло низ од два пораза и учврстило се на другој позицији западне конференције, иза Лос Анђелес Лејкерса, а испред Клиперса.

Јокић је поново био изузетан, те је за непун 31 минут на паркету забележио 24 поена (11/14 из игре), седам скокова и шест асистенција, по две украдене лопте и блокаде, те три изгубљене.

У првој четвртини постигнут је чак 81 поен (43:38), а Денвер је стекао благу предност коју је повећао на старту друге.

Минесота је успела да остане у игри, да поведе, али на полувреме је отишла са заостатком. Нагетси су први пут успели да се значајно одлепе на крају треће деонице када су дошли до +10, а та предност је убрзо увећана у последњих 12 минута.

Изабраници Мајка Мелоуна убрзо су дошли и до максималних +22, а меч је завршен великом серијом "вукова" којом су пораз учинили подношљивијим.

Поред Јокића, у победничком саставу се истакао и Пол Милсап са 25 поена и седам скокова. Џамал Мареј је имао 19 поена и шест асистенција, док су по 13 убацили Монте Морис и Гери Херис.

На другој страни најефикаснији је био Килан Мартин са 18 поена. Малик Бизли је убацио 17, док је дабл-дабл од 15 поена и десет асистенција имао Џордан Меклафлин.

(Б92)

 

Коментари / 0

Оставите коментар