"Ниједан српски држављанин није инфициран"

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да до сада није забиљежен ниједан случај да је неки држављанин Србије заражен вирусом корона.

Србија 23.02.2020 | 19:25
"Ниједан српски држављанин није инфициран"

Говорећи о српским држављанима на крузеру “Дајмонд принцес”, који се налази у јапанској луци Јокохама, Дачић је поновио да је од 14 наших људи на том броду троје евакуисано, двоје путника и један члан посаде, док је преосталих 11 чланова посаде још у карантину на броду.

– Немамо нових информација са крузера. Сви путници су евакуисани, остала је посада, међу којима и 11 наших људи. Један наш држављанин, иначе члан посаде на том броду, налази се у карантину који је направљен у војној бази у Италији, он је здрав и без симптома – рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Министарству спољних послова.

Каже да су се тај српски држављанин и држављанин Црне Горе пријавили да буду евакуисани авионом Владе Италије, али и напомиње да је тест показао да је Црногорац заражен вирусом, због чега је остао на броду.

– Он је још на броду, није у болници, за сада је добро – рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије истиче да Србија пружа пуну подршку Кини у борби против вируса корона и да ће, ако све буде у реду са авионским линијама, у сриједу бити у Пекингу, гдје ће се састати са министром спољних послова Кине.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Корона

23.02.2020 18:42

Овај вирус се појављује у земљама у којима народ једе оно што нама у еx yу земљама није нормално. Италијани су ко и Кинези једу и змије,жабе, и разне друге животиње које могу бити заражене овим вирусом. Јер зна се да је то анимални вирус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

23.02.2020 19:29

Јесте бурлито инфициран, покрао је много народних пара, висе милијарди км.

Name

израелац

23.02.2020 19:29

код нас се умире од свињске грипе и крављег лудила

Name

Пешо

23.02.2020 19:39

И да има заражених ти то неби рекао. Толики Кинези у Србији мора макар један бити заражен. И ови што су остали на крузеру нису тамо остали тек онако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јабука

23.02.2020 20:08

Нико није заражен вирусом “Цорона”, али нам је зато цијели државни врх заражен вирусом “кретена”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

23.02.2020 20:39

Колико то има Српски држава ха ха ха !!! глупане

ОДГОВОРИТЕ