Освештани спомен-соба и споменик палим борцима

У Љубињу је освештана и отворена спомен-соба и откривен централни споменик за више од 60 погинулих бораца 3. Батаљона љубињског при Билећкој бригади Војске Републике Српске.

Република Српска 23.02.2020 | 16:09
Освештани спомен-соба и споменик палим борцима

На централном споменику у Љубињу налазе се имена 62 борца који су дали живот за тај мали град и Републику Српску. Симо Пешут изгубио је сина јединца, који је погинуо бранећи Љубиње.

„Мој син је погинуо овдје. Нека му је вјечна слава и свим борцима који су погинули. Морам се осјећати као и остали, шта ћеш, мораш, шта човјека задеси то мора да издржи“, каже Пешут.

Споменик и централна спомен соба освшетани су након 25 година од краја рата и то само захваљујући љубинској борачкој организацији. 

Кажу требало је то раније, нико није имало слуха, па су они покренили иницијативу и након седам мјесеци успјели да се на дан батаљаона одуже својим саоборцима. Нажалост, кажу данас су борци деградирани и страхају за будућност због међусобних подјела.  

Освештању су присуствовали предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић и представници Миниостарства рада и борачке заштите, општине Љубиње, те борачких организација из источне Херцеговине.

Споменик од бијелог камена израдио је вајар Далибор Росандић из Требиња.

(БН ТВ)
  

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милко

23.02.2020 16:23

Из постовања према палим борцима носи требали дозволити да се ту надје цовјек који ниста није урадио за права бораца. Мислим на полтрона Савцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ 20 ГАРАВА

23.02.2020 16:31

ОПЕЛО ПА УДРИ ПО ПРАСИЋИМА И ЈАГЊИЋИМА, ЛИЦЕМЈЕРНО ДО БОЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

23.02.2020 16:41

тоје требало и раније није касно само дасе уради цестито и постено само стета сто они падосе за дјаба дадосе своје зивоте када ови наси руководиоци све продасе и пренососе на ниво бих када доведосе на власт унуку пеје

ОДГОВОРИТЕ