Цистерна са нафтом се преврнула у Карановцу код БЛ

Вода из градског "Водовода“ је апсолутно исправна и безбједна за употребу, након што је јутрос, правовременом реакцијом надлежних служби, спријечено излијевање већих количина нафтних деривата из цистерне која се јутрос оштећена у саобраћајној незгоди у близини корита Врбаса у Карановцу, потврђено је у „Водоводу“.

Република Српска 11.02.2020 | 10:23
Цистерна са нафтом се преврнула у Карановцу код БЛ

Из овог предузећа поручују да се од јутрос предузимају бројне, хитне мјере на превентивној заштити Врбаса, с обзиром на то да је приликом превртања ауто цистерне дошло до излијевања мање количине нафтних деривата.

"Без обзира на овај акцидент, грађани могу несметано да користе воду из градског водовода, јер је је вода апсолутно исправна", речено је у "Водоводу“. Брзом и хитном интервенцијом градске инспекције и „Водовода“ послије јутрошње саобраћајне несреће у близини моста у Карановцу, на магистралном путу за Јајце, спријечено је излијевање нафте у Врбас.

"Јутрос око 8 часова десила се саобраћајна несрећа у којој је из оштећене цистерне изливено око 150 литара нафте, од чега је мањи дио те нафте доспио у Врбас кроз сливник и колектор на саобраћајници. Брзом интервенцијом и постављањем такозваних упијача спријечено је даље изливање нафте у ријеку", истиче начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

У току је санација овог акцидента, а на терену су екипе „Чистоће“ које су на мјестима изливања нафте на саобраћајници посули пиљевину како би „упила“ нафту.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

11.02.2020 09:48

Када нецете да појефтините,онда је просипајте по путу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лл

11.02.2020 10:06

Сто се прикрива власник цистерне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

11.02.2020 10:13

Прикрива? Како мислите прикрива?

Name

Скептик

11.02.2020 11:19

Колико октана има вода за пиће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.02.2020 11:20

Јел опет Несковиц?

ОДГОВОРИТЕ