ЕРС запосленима плаћа ПР курсеве 75.000 марака

Електропривреда Републике Српске (ЕРС) нема новца да исплати око 15 милиона КМ колико дугује по основу подстицаја произвођачима електричне енергије из обновљивих извора, а спрема се да искешира 75.000 марака како би њени запослени стекли вјештине за промоцију и маркетинг, којем се ово предузеће у недостатку добрих резултрата све више окреће, преноси портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 07.02.2020 | 19:32
ЕРС запосленима плаћа ПР курсеве 75.000 марака

У недавно објављеном јавном позиву они траже стручњаке који ће за њихове раднике у сектору комуникација организовати тренинге на којима ће их учити шта је то ПР, како се ефективно комуницира са медијима, како се управља профилима на друштвеним мрежама, те како се оганизују догађаји.

Како се наводи, тренираће се и основне и напредне ПР технике, јавни наступ, презентацијске вјештине али и кризна комуникација.

Позив је још више занимљив ако се узме у обзир да је ЕРС у посљедњих неколико година довео бројне медијске раднике са дугогодишњим искуством.

Основни услови за овај посао је да понуђач мора имати међународно сертификован програм за едукацију и тренинг запослених у области односа с јавношћу, али и да добро познаје функционисање система попут Електропривреде Републике Српске.

Од њега се траже двије референце из двије различите земље из којих је видљиво да има искуство са тренинзима и школама.

“Понуђач мора посједовати искуство са тренинзима и школама у области комуникације у више земаља региона Западног Балкана”, наводи се у позиву.

Постављене услове, стручњаци из ове области тумаче као врло специфичне како би се преферирала тачно одређена маркетиншка кућа.

Поред обуке, ЕРС и његова зависна предузећа сваке године дају милионе марака за маркетинг и промоцију, иако су природни монополисти на производњу и продају електричне енергије, те имају најконкурентнију цијену.

Портал ЦАПИТАЛ је још 2017. године писао како су јавна предузећа за годину дана потрошила 4,3 милиона КМ на медије и кафану.

Истовремено, сазнајемо, ЕРС произвођачима електричне енергије из обновљивих извора дугује око 15 милиона КМ.

То су посебна средства која је ЕРС већ наплатио од грађана Републике Српске уз рачуне за електричну енергију, али их не прослијеђује произвођачима, већ их ненамјенски користи за текућу ликвидност.

(Цапитал)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Радник ЕРС

07.02.2020 18:57

Истине ради. Ово се не плаћа запосленима него искључиво директори пуне новчанике својим љубавницама, и директори гејеви својим младићима (нпр. у "Електро-Бијељини". Запослене, а неподобне присиљавају на отказе и говоре им како ће на крају отићи кући без ичега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додиков гаангстерај

08.02.2020 00:50

Додиков гангстерај. Огавна крадја.

Name

Логика

07.02.2020 19:01

Проинтер ће добити посао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билка

07.02.2020 20:44

А ста казе на све то АКАДЕМИК Ћорић? Колики је његов проценат? Љубавник на кратке стазе. Хахаха

Name

Ноле

07.02.2020 19:53

Мајко моја па има ли краја овом лудилу и за шта се све дају паре а народ гладан. Па јел се та фирма бави менаџерским пословима или модом или незнам већ с чим..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

07.02.2020 20:14

Па мора се описменит неписмена багра

Name

Љиља

08.02.2020 07:59

Док не буду сви др. А сад да домире ово што су пропустили у основној и средњој. У ебн има купљених инжењера који не знају множење и дијељење до 100!?! Јер су до прије факултетске дипломе имали само основну, фризерску, месарску, зидарску, за кафе кувара... ал сад су напредовали и нису више што су били.

Name

Сиктер море

07.02.2020 21:55

Само људи трошите што више вас је народ изабрао, није вас нико довео на власт! Док год будете бирани тако се и понашајте јер очигледно је да добро радите чим вас народ упорно бира више од 20 година.

ОДГОВОРИТЕ