Грађани плаћају незакониту смјену директора

У Окружном суду у Бањалуци окончан је управни спор којим је поништено рјешење Владе Републике Српске о разрјешењу директора Младена Симића са мјеста директора Републичке управе за игре на срећу.

Република Српска 04.02.2020 | 17:56
Грађани плаћају незакониту смјену директора

У управном спору је утврђено да Симић никад није поднио лични захтјев за разрјешење, нити се такав акт налази у спису предмета, а управо тај захтјев је представљао основ за разрјешење Симића. Пресудом је поништено Рјешење о разрјешењу, а Влади РС је дат рок од 30 дана да донесе законит управни акт, уважавајући ставове суда.

 

 

 

 

-У управном спису који је достављен овом суду, не затиче се било какав лични захтјев тужиоца, стога ни захтјев за разрјешење, па будући да се не затиче ни писана оставка, нити приједлог тужиоца (Младена Симића оп.а.) за разрјешење по основу личног захтјева, то се не може закључити о каквом личном захтјеву се ради, нити да га је тужилац уопште поднио због чега овај суд уважа тужбу и поништава оспорени акт – наводи се у образложењу пресуде Окружног суда у Бањалуци.

Поништеним актом Владе РС је настала штета за буџет РС у износу од преко 30.000 марака, колико ће грађани РС исплатити Симићу на име плата и доприноса за које је ускраћен због незаконитог разрјешења.

Младен Симић, био је у вријеме именовања кадар ДНС, а разријешен је дужности почетком 2019. године, док је управни спор покренуо по пријему рјешења. Од 18. маја 2015. године за вршиоца дужности Републичке управе за игре на срећу постављен је кадар ДЕМОС Александар Дошић.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђорђе

04.02.2020 17:29

На данашњи дан пре 90 година рођен је Борислав Пекић. Сетимо се његових речи: "Демократија је нешто што не укључује, у принципу, насиље, али отпор насиљу је обавеза и дужност сваког слободног човека." ОТПОР, ДО СЛОБОДЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

04.02.2020 18:06

Треба диспецеру одбити од плате. А не градјани плацају његове промасаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

04.02.2020 21:19

Господина Симица лично познајем, а таквог господина који има завршен државни Електро факултет су послали куци без икаквог образложења. Срам вас било. Сад Симицу поднеси кривичну пријаву ако те не врате.

ОДГОВОРИТЕ