Бањалука: Подршка СПЦ и вјерницима у Црној Гори

У бањалучком парку „Младен Стојановић“одржан је скуп подршке Српској православној цркви и вјерницима у Црној Гори. Студентима који су организовали скуп, придружили су се представници академске заједнице, те многобројни грађани. Окупљени су послали јасну поруку: „Не дамо светиње!“

Република Српска 03.02.2020 | 19:51
Бањалука: Подршка СПЦ и вјерницима у Црној Гори

Не дамо светиње! Зауставићемо удар на православље и православни народ! Ове али и сличне поруке могле су се чути вечерас у највећем граду Српске.  Свакодневним окупљањима и литијама, српски народ је показао јединство и само тако се може изборити са неправдом- поручили су окупљени грађани Бањалуке.

„Народу треба вјеровати, јер народ нико није побиједио и никад га неће побиједити. Власт се мијења, али народ никада. Поздрављам народ у Црној Гори да се изборе за своје, јер они показују да су прави Срби на правом мјесту“.

„Дешавања у Црној Гори сматрам да су била непотребна, јер се све могло на другачији начин урадити“- истакли су грађани Бањалуке.

Окупљеним грађанима обратили су се чланови Студентске организације Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци, који су и организовали скуп. Они су навели да овом приликом грађанима и свештенству Црне Горе желе поручити да нису сами, те да народ у РС брине за њих и њихову судбину.

Скупу су, осим студената и многобројних грађана присуствовали професори Филозофског, Филолошког и Факултета политичких наука, те глумци Народног позоришта РС. 

„Желимо из Бањалуке да пошаљемо јасну поруку нашој браћи и сестрама у Црној Гори да они нису сами и да ћемо ми стајати уз њих. Сматрамо да не смијемо ћутати, јер је ово тема која се не тиче само Срба и православља у Црној Гори, него уопште српства и православља на цијелом овом простору“ - истакао је предсједник Студентске организације Факултета политичких наука Бранко Иванишевић.

„Подржавам ове момке из Студентске организације Факултета политичких наука и све студенте који им помажу у овом скупу подршке српском народу у Црној Гори гдје је у току један антицивилизацијски напад на српски идентитет и Српску православну цркву. У том смислу је овај скуп јако важан да покаже да српски идентитет живи и да српски народ и у Бањалуци боле оне ране које наноси режим Мила Ђукановића“-навео је Жељко Будимир са Факултета политичких наука.

Окупљањем у  парку “Младен Стојановић”, послата је  порука да се светиње не смију тек тако предати властима у Црној Гори, које су усвајањем спорног закон угрозиле оно што је српски народ вијековима стварао. Студенти из Бањалуке су поручили да ће пратити ситуацију у Црној Гори, те да ће сходно томе организовати сличкне активности.

БН ТВ 

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Пензионер

03.02.2020 19:06

Цуди ме да у исто вријеме није било контра митинга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале словенац

03.02.2020 19:24

САМО СЛОГА СРБИНА СПАШАВА

Name

брже боље

03.02.2020 20:05

Е стварно Додиковци гдје је конта митинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

03.02.2020 20:06

Срамота за Бањалуку, колико је требало времена да се окупите и дате пдршку. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учесник скупа

03.02.2020 23:46

Било је већ неколико скупова и већих и мањих од самог почетка. Прије него критикујете информишете се, а и умјесто да критикујете боље вам је да похвалите и подржите организаторе скупа јер су доста труда уложили. Најлакше је попљувати...

Name

Ре Учесник

04.02.2020 06:17

Кад је било, и гдје је било? Ајде, немој да причаш! БН ТВ сигурно не би пропустила, да своје читаоце не обавијести о томе! Кад видите да Држава ћути, и што је још важније да Црква ћути, тј Владика и попови (нек их буде срамота), онда бар ви драги студенти треба да се огласите, организујте и бар једном недељно направите скуп подршке нашој браћи у ЦГ! Гледајте Београдске студенте и учите се од њих!

Name

Диди

04.02.2020 07:48

Црква не ћути, а Вас нека је срамота што сте тако брзи да осудите (за необавијештеност нико не треба да се стиди): хттпс://мондо.ба/Инфо/Друство/а928214/Богојављење-у-Бањалуци-Не-дамо-светиње-у-Црној-Гори-ФОТО-ВИДЕО.хтмл

Name

Влад Тепеш

03.02.2020 20:17

А гдје је Српска Крајина на мапи. Манастир Крка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

03.02.2020 21:20

Зар је црногорац радојциц дозволио скуп? За похвалу је скуп који је одрзан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онако

04.02.2020 01:11

Из шупљег у празно па понови...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

04.02.2020 05:04

И кад сте се пробудили ви Србство одбранили ,такви иакво Србство бранили су од Словеније до Македоније и ста би?Срба ни зека и сто ицх остаде зеле да завресе на својој довини а ви и даље Србуј те па цемо опет тракторијаде ка Србији која је све мања и ман!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

04.02.2020 08:07

Не брини за нас...у том случају биће свуда поред пута мезарја да одмарамо са тракторима ...

Name

Зика

04.02.2020 05:35

Ма лапрдате .Ствар готова .Боље да се висе ангазујете против власти кад је већ демократско друштво.Цитајте Ста ће бити са пензијама које су биједне а да ли ће их бити у скорој будућности Бог сами зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

04.02.2020 07:59

Лицемери одвратни! Колико вас плаца руска амбасада за ово? А, цркве и манастири у Македонији? Крајини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

777

04.02.2020 08:37

А гдје је наш бајни владика Јефрем, шути као последња фукара а кад је требало растјерати Давидове присталице ту је био ефикасан, фуј смрад.Гдје је литија подршке највећег града у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

04.02.2020 10:22

Треба то одбранити од лопова и безбожника. Након тога постројити попове и довести уред,јер за паре одликују и благосиљају недијела тих истих лопова! Избити им из главе разврат,педофилију,халапливост за новцем и све што их чини антихристима и безбожницима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асоцијација

04.02.2020 11:25

Још само недостају балвани на друмовима. Па да утисак буде пунији. И исход такође.

ОДГОВОРИТЕ