Смањити употребу службених возила у јавном сектору

Посланик ПДП–а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић упутио је у парламентарну процедуру иницијативу којом захтјева да Народна скупштина обавеже Владу да у наредном периоду обиљежи сва службена возила у јавном сектору.

Република Српска 03.02.2020 | 13:23
Смањити употребу службених возила у јавном сектору

Поред тога, у иницијативи је назначена и одредба која подразумијева ограничавање цијене службених аутомобила на 50 хиљада марака са ПДВ– ом приликом набавке, као и успостављање регистра свих тих возила.

Станивуковић каже да се годишње потроши око пола милиона марака на гориво за службена возила која се користе у неслужбене сврхе.

Генерални секретар ПДП– а Милко Грмуша подсјетио је да се главне замјерке Главне службе за ревизију у њиховом извјештају о јавном сектору из 2016. године, односе на непостојање оквира који би уопште дефинисао набавку службених аутомобила.

Из ПДП–а позивају Народну скупштину Републике Српске да уважи захтјеве Главне службе за ревизију РС, те обавеже Владу да поштује препоруке кровне институције за контролу неправилности у јавном сектору.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мурија

03.02.2020 12:51

Колико су пара потросили могли су метро и трамваје у Бањалуци саградити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

г.дја министарка

03.02.2020 17:11

Овај драско ме много секира..

Name

Ре

03.02.2020 12:53

Драско то сто тразис је немогуца мисија док су СНСД на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

03.02.2020 14:30

Куда Драско оком ,снсд скоком.

Name

БЛ

03.02.2020 13:04

СВИ У КОМСИЛУКУ ИМАМО ПО ЈЕДНОГ МИНИСЗРА ЗАМЈЕНИКА ДИРЕКТОРА И ВИДИМО КАКО ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ ДРЗАВНА ИЛИ ТИ ГА СЛУЗБЕНА ИДУ ДОТЛЕ ДА ИМ УПОСЛЕНИЦИ ВОЗЕ АУТА НА ПРАЊА СИПАЈУ ГОРИВА ОДЛЕДЈУЈУ САЈБЕ ГРИЈУ АУТА И ТО РАДЕ БЕЗ ИМАЛО СРАМА СВА ЗГРАДА ИЛИ ЗГРАДЕ ИХ ГЛЕДАЈУ А О ВОЗЊИ ФАМИЛИЈЕ ДА НЕПРИЦАС УКИНУТИ ТЕ СВЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ И ТРОСЕЊЕ СА НАРОДНЕ ГРБАЦЕ НЕК ИДУ НА ПОСАО КО САВ НОРМАЛАН СВИЈЕЗ И КОРИСТЕ СВОЈА АУТА А СЛУЗБЕНО САМО КАФ ТРЕБА АЛ КО ЦЕ ИХ ПРОВЈЕРАВАТ И КО ЦЕ ИМ ЗАБРАНИТИ КАД ОНИ ПРВО НЕМАЈУ ОБРАЗА ЈЕР ДА ГА ИМАЈУ НЕБИ ТО РАДИЛИ НА ОЦИГЛЕД СВИЈЕТА КОЈИ СВЕ ВИДИ ЦУЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електропривреда

03.02.2020 13:28

Па како ћу ја јадан возати ове дворске конкубине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

03.02.2020 16:26

УКИНУТИ СИРОТИЊСКА АУТА НЕКА СЕ ВОЗЕ СВОЈИМ БОГАТАСКИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

04.02.2020 08:15

А СТАЦЕМО СА ХЕЛИКОПТЕРИМА ВОЗИКАЈУ СЕ И КУРТА И МУРТА КО ТО КОНТРОЛИСЕ САМО ЈЕДАН ЦОВЈЕК МОЗЕ ДА СЕ ВОЗА ГДЈЕ МУ ПАДНЕ НАПАМЕТ ЈАДНИ СМО МИ СВИ ГЛЕДАМО И НЕМРДАМО НЕКО ЦЕ ДРУГИ ЗАУСТАВИТИ ОВО ЗЛО СТО НАС СНАСЛО УНИСТИЛО ОТЈЕРАЛО ДЈЕЦУ У БЈЕЛИ СВЈЕТ А ОСТАЛИ ПОЛИТИЦАРИ И ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИХ ЈЕ ВИСЕ НЕГО РАДНИКА А ЗА НАСУ ВЛАДУ И ВИСКОВИЦА ОВДЈЕ ЈЕ СВЕ МЕД И МЛИЈЕКО А ЗОРА И СТАТИСТИКА ПОВЕЦАЊА РС ЈЕ ДЕГУТАНТНА ЉУДИ ВРИЈЕДЈАЈУ НАМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ ГДЈЕ ОНИ ЗИВЕ АГДЈЕ МИ НАРОД ОЦИТО НИСМО У ИСТОЈ РЕПУБЛИЦИ

ОДГОВОРИТЕ