Хиљаде грађана на протесту против Милана Бандића

- Десетак хиљада грађана протестовало је у суботу у Загребу против градоначелника Милана Бандића који се у неколико случајева терети за корупцију.

Регион 01.02.2020 | 22:28
Хиљаде грађана на протесту против Милана Бандића

Противници градоначеника који Загреб води готово непрекидно већ 20 година окупили су се под слоганом "Доста је" у организацији Удружење Сигет, Зелена акција и Право на град.

Организатори су истакли да је реч о протесту против "клијентелистичког система који гуши и девастира Загреб".

Окупљени су носили бројне транспаренте којима су исказивали незадовољство због корупције, господарења отпадом, као и предложеним градским Генералним урбанистичким планом.

Најављено је да ће се скупови наставити све док Бандић не оде с функције.

Градоначелник Милан Бандић рекао је уочи протеста да је право грађана да протестују, а "демократско право градоначелника да ради".

У октобру 2018. на суду у Загребу почело је суђење Бандићу, његовим сарадницима и пословним партнерима из градских фирми који се у афери "Аграм" терете за корупцију тешку око три милиона евра.

Сви оптужени, углавном бивши и садашњи водећи људи градске управе и загребачког холдинга, као и два трговачка друштва, изјаснили да се не осећају кривим за више кривичних дела корупције.

(Бета)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мицко

02.02.2020 04:28

Хрватска се бути након 30 година а нама за овакве протесте требат це бојим се јо 30.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах да

02.02.2020 10:01

Сви градонацелници су подобни неспособни партијаси !!а њихова имовина све говори о њиховом раду постење изнад закона под партијском капом!!пљацка градова !!!! Пљацка стољеца!!!стеасноооо!градонацеллник Зградољуб б ањакуцки и сви редом за Гиниса!!!историја це показати њихов капитал !!! С кољена на кољено преносице се њихов рад знање и постење??!!само партијска подобност им је на првом мјесту!!остало небитно!страснооо 21 вијек !на балкану!!!безакоње бахацење за наук!!!

Name

Градјани се буде

02.02.2020 10:40

Против економских, социјалних терориста у многим дрзавама.... све висе и висе.....

ОДГОВОРИТЕ