Привредни суд: Рочиште против РиТЕ "Угљевик"

Данас је у Окружном привредном суду у Бијељини одржано рочиште по тужби “Рудинг принц С Сон” Д.О.О. Невесиње против туженог Рудника и Термоелектране Угљевик .

Вијести 23.01.2020 | 16:27
Привредни суд: Рочиште против РиТЕ "Угљевик"

Тужилац и тужени су као пословни партнери 2010. године закључили уговор о јавној набавци радова за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Богутовом Селу.

По основу наведеног уговора предузеће “Рудинг принц С Сон” је извршио радове и обавио услуге туженом, а радови су верификовани и потписани од овлашћених органа.

Предмет овог поступка су обављени а неисплаћени радови те накнадни радови у вези којих постоји спор око постојања сагласности за накнадне радове.

Тужитељ, у овом случају, “ Рудинг принц С Сон” Д.О.О. Невесиње, је потраживао од РИТЕ Угљевик износ од 677.000 марака са затезном каматом почев од октобра 2012. године на име дуга те за додатне грађевинске радове у износу од 23.000 хиљаде марака са затезном каматом.

Ранијом одлуком другостепеног суда у Бањалуци одбијен је тужбени захтјев тужиоца за накнаду штете по основу изгубљене добити од 100.000 марака.

На данашњем рочишту саслушани су свједоци Анто Гајић, савјетник директора за техничка питања и Божидар Миливојевић, технички руководилац машинске службе у Радној јединици “Рудник” који су остали при изјавама датим на претходном рочишту. Сљедеће рочиште заказано је за 1. април.

(БН)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

23.01.2020 20:15

Тај приватлук је и уведен да би пљачао све постојеће ресурсе овог друштва, ко све није тужио ту термоелткрану, и које све није пљачкао не тендерима, ко је није пљачкао у јавним набавкама.

ОДГОВОРИТЕ