Осумњичени за убиство Крунића негирали оптужбе

Бенеди Ђукановић, Емилио Балдо и Родољуб Гајић оптужени за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића изаснили су се данас пред Окружним судом да ниси криви ни по једној тачки оптужнице. Оптужени су под јаком полицијском пратњом доведени у Суд.

Република Српска 22.01.2020 | 15:14
Осумњичени за убиство Крунића негирали оптужбе

 Медијима није било дозвољено присуство у судници. Адвокати оптужђених изашли су на спредни изла Окружног суда. Нису жељели да дају изјаве. Маринко Бркић, бранилац Родољуба Гајића, рекао је пред почетак рочишта да његов брањеник није знао да ће Славиша Крунић бити убијен и да "Без директног умишљаја нема ни субјективног елемента кривичног дјела''.

Према наводима из оптужнице, Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо су од почетка 2019. до 22. априла 2019. године на подручју Лакташа и то заједно са Жељком Ковачевићем који је убијен током напада, организовали убиство Славише Крунића, власника агенције за обезбјеђење "Сектор секјурити".

''Бенеди Ђукановић и Жељко  Ковачевић су испалили из аутоматских пушака најмање 36 хитаца на џип и нанијели тешке повреде  Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и Павловић преминули, а рањен возач Горан Илић. Оптужени саучесник Родољуб Гајић, који је до хапшења радио у фирми "Сектор" означен је као помагач убица, јер је саучесницима јављао информације о кретању Крунића у данима уочи убиства'' наводи се у оптужници Републичког јавног тужилаштва.

У оптужници се наводи да су оптужени неколико мјесеци прије атентата заједно са супругама и дјецом љетовали су у Неуму. У циљу доказивања навода из оптужнице Републичко јавно тужилаштво је најавило саслушање 10 вештака из Завода за судску медицину РС, МУП РС, а најављено је и саслушање једног вештака из Словеније.

Током суђења биће изнесено преко 200 материјалних доказа, биће пуштена и прегледана 54 снимака са надзорних камера у БЛ којим ће тужилаштво  покушати повезати кретање Ђукановића, Балда и Ковачевића. Републичко јавно тужилаштво у циљу доиказивања оптужнице планира саслушати 21 свједока, међу којима су супруге убијених Крунића и Павловића, али и супруге оптужених у овом предмету.

Ђукановић, Балдо и Гајић терете се за кривично дјело тешко убиство за које је прописана казна дуготрајног затвора па ће, уколико се током кривичног поступка докаже њихова кривица, бити осуђени на затворске казне од 25 до 40 година робије. Оптужницом је предложено да се Ђукановићу, Балду и Гајићу притвор продужи до окончања главног претреса.

За сада нико не спомиње шта је мотив убиства Славише Крунића, а ни ко су налогодавци. Славиша Крунић и Жарко Павловић убијени су 22. априла прошле године недалеко од Крунићеве породичне куће у Гламочанима. 

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

X

22.01.2020 15:44

Срамота....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2020 16:37

Бас срамота, боље да их ослободе посто прави кривци нису изведени пред суд.

Name

ма јок

22.01.2020 17:11

Крива је моја покојна баба

Name

Прц

22.01.2020 15:53

Залосно је сто је цовјек убијен,а да це кривци бити казњени цисто сумњам,знамо сви како то функционисе,у насем правосудју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

22.01.2020 16:21

а налогодавци киселе ноге у Зинзибару

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

22.01.2020 17:13

тоје само фарсе од судјења исти сценариј као код судјења за убиство давида драгицевица тоје доказ коликоје цуки способан за водјење сипе није устању ресит убиства драгицевица и круница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

22.01.2020 18:07

Управо тако,само јос једна представа за јавност.Ко јос вјерује оваквој резимској полицији и корумпираном судству и тузиластву.

Name

Ове

22.01.2020 19:11

људе треба ослободити они раде за новац они нису мрзили зртву! Нас интересује психопат који их је унајмио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

23.01.2020 08:21

КО СУ НАЛОГОДАВЦИ ТО СЕ ТРАЗИ А ОНИ ЗНАЈУ КО ИХ ЈЕ ПЛАТИО ЦУЈ НЕГИРАЈУ А СТО СУ ОНДА БИЛИ ТУ И ПУЦАЛИ У ЦОВЈЕКА НАЈСРОЗЕ ИХ КАЗНИТИ ДОЗИВОТНЕ РОБИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ