Имовина вриједна 6,7 милиона КМ иде на добош

Стечајни управник Банке Српске огласио је нову јавну продају имовине на више локација, чија је укупна процијењена вриједност око 6,6 милиона марака. Највећом цифром, од готово 6,2 милиона КМ, процијењена је имовина на подручју Приједора.

Република Српска 16.01.2020 | 09:23
Имовина вриједна 6,7 милиона КМ иде на добош

Путем усменог јавног надметања 18. фебруара у Окружном привредном суду у Бањалуци заинтересовани ће се тако по четврти пут моћи надметати за пословне објекте у привреди комбиноване градње са припадајућим земљиштем, у приједорском насељу Брезичани.

У питању су, између осталог, складиште боја и лакова, дисконт, вишенамјенска хала, управа, портирница, гаража, радионице, ауто-сервис, као и трафо-станица. На добошу је и још неколико пословних зграда те пословних простора.

"Укупна процијењена вриједност је 6.182.030 КМ. На овој лицитацији та имовина се не може продати испод вриједности од 1.546.000 КМ", наведено је у огласу.

На првом јавном надметању нуди се земљиште у Бањалуци, површине 548, односно 627 метара квадратних. Процијењена вриједност је 9.590, односно 10.973 марке, а не може се продати испод 4.800, односно 5.500 КМ.

Путем друге лицитације продаје се пословни објекат млина у бијељинском насељу Обријеж. У питању је, између осталог, пословна зграда површине 67 квадрата, а укупна цијена је 24.790 КМ. Лицитацијом су обухваћени и пословни објекат ресторан - рибњак и остали помоћни објекти, те земљиште у Календеровцима, Горња Дервента, вриједности 137.611 КМ.

На продају је и стамбено-пословни објекат и земљиште у Сокоцу, као и земљиште у Српцу.

Путем четврте лицитације на продају је и објекат за тов пилића са припадајућим земљиштем у Ножичком, општина Србац, чија је вриједност 99.210 марака. На продају је, између осталог, и земљиште у Мишином Хану, надомак Бањалуке, као и земљиште у требињском насељу Зупци те у Палама.

Потенцијални купци расположиву продајну документацију могу погледати сваког радног дана од 12 до 14 часова у просторијама ове банке у Бањалуци, у Алеји Светог Саве на броју 61, а разгледање некретнина могуће је уз претходни договор.

Право учешћа у јавној продају имају лица која уплате депозит у износу од 10 одсто од процијењене цијене некретнине која се лицитира, а највише 50.000 КМ по једној некретнини.

Горан Радивојац, стечајни управник Банке Српске, рекао је за "Независне новине" да су досадашње лицитације показале да нема баш великог интереса за ову имовину, односно да је оно што је било атрактивно одмах продато на отварању стечајног поступка.

"Ово сад се очигледно мало теже продаје. Не могу рећи да цијене нису атрактивне, јесу, али немају купци интереса. Ако се, рецимо, ради о пословним објектима, очигледно је да нема људи који су заинтересовани да организују производњу у таквим објектима. Што се тиче стамбених јединица, с једне стране наше тржиште некретнина је презасићено, а с друге стране у питању су у већини случајева некретнине у које још треба улагати да би биле у функционалном стању", каже Радивојац.

Подсјетимо, раније је организован низ лицитација за продају имовине Банке Српске, чија је пословна зграда продата 2018. године, и то за 5,03 милиона КМ.

Банке Српске су једна од три банке које су пропале у Републици Српској.

Нико неће умјетничке слике

Банка Српске је власник и неколико десетина умјетничких слика, али их никако не успијева уновчити.

"Ниједна од њих није продата. Биће опет нуђене на продају, а оглас би могао бити објављен већ идуће седмице", каже за "Независне новине" Горан Радивојац, стечајни управник Банке Српске.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВИЛИ

16.01.2020 10:19

Драгане, жалосно, али истинито.

ОДГОВОРИТЕ