Одгођен избор Млађена Божовића за фебруар?

Државни парламентарци сутра се неће изјашњавати о именовању Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице, сазнаје Клиx.ба.

Вијести 15.01.2020 | 22:46
Одгођен избор Млађена Божовића за фебруар?

Разлог лежи у чињеници да је Странка демократске акције довела у питање давање подршке Божовићу за министарску функцију због његове контроверзне прошлости односно довођења у везу са коруптивним радњама и оптужбама за мобинг.

Након јучерашњег састанка СДА и СНСД-а у Сарајеву јавности нису саопштени конкретни закључци осим што је генерални секретар СДА поручио да ће његова странка до почетка сједнице у четвртак изнијети свој став, док је предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија рекао да нема никаквих проблема у вези са именовањем Божовића.

Ипак, данас је предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић је, након сједнице Колегија тог дома у проширеном саставу, изјавио новинарима да је предсједник Клуба СДА затражио да се са сутрашњег засједања тог дома скине тачка дневног реда која је везана за потврђивање именовања министра за људска права и избјеглице, односно да се пролонгира за наредну сједницу.

Клиx.ба незванично сазнаје да је постигнут компромис водећих парламентарних странака те ће ова тачка бити скинута са сутрашње сједнице, а да ће државни парламентарци о (не)именовању Божовића гласати на наредној сједници почетком фебруара.

Треба истаћи да је Млађен Божовић прошао провјере СИПА-е и ЦИК-а, а да су СДА, СНСД и ХДЗ договорили да неће спорити кандидате који испуне те услове.
 
(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ка

15.01.2020 22:00

И опет Бакир Додика вуче за нос и игра се се њим игре "Ја сам газда".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

15.01.2020 22:09

Није ваљда он најгори ? Остали су као несто малцице бољи ...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јели ово политика

16.01.2020 00:12

Мозе ли се сазнати ста је то КОНКРЕТНО ста се замјера овом Бозовицу ??? Поготово ако знамо да је је просао све безједоносне контроле

ОДГОВОРИТЕ
Name

мита

16.01.2020 09:15

Замјера му се што је мобинговао и тукао раднике, а да ради у Министарству за људска права. Како нам се властодржци смију у фацу..

Name

Алф

16.01.2020 04:17

Зар је могуце да је неко у стању блокирати власт у дрзави само ради једног цовјека . Не мозе Бозовиц мозе неко други . Знаци све се своди на странацки и лицни интерес , а све у име народа . Додик све са српство , Бакир лафо све за босњаке а у ствари све само за свој дјеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тренинг

16.01.2020 05:08

Бакиров тренинг Додика. Додик је надахнуто по обичају лупето у стилу шта зна Бакир обичан лажов гостујући у емисији код Оливере Јовићевић. Као Бакир није ни био присутан кад је Додик разговарао са америчким амбасадором. Тако ће се развлачити и избор Божовића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ругло

16.01.2020 05:45

Ово је највеће понижење за све па и сам Снсд, на шта је спао да Днс странка која висе ни цензус неће проћи и Нешић који не би могао водити ни мјесну заједницу и који је направио тиолико криминала у јавном предузећу Путеви условлавају ко ће бити министар , Додик је дефинитивно са оваквим поступцима доказао да има дијагнозу болесног ума!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

16.01.2020 06:06

Прије мислим да овај наш затеже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

16.01.2020 07:54

Сто су навалили да се пунац прогура

ОДГОВОРИТЕ