ПДП захтијева посебну сједницу градске скупштине

Чланови Градског одбора ПДП-а Бањалука, предали су захтјев за одржавање посебне сједнице градске Скупштине са намјером да се утврде начини унапређења безбједности у саобраћају. Из Градске управе, напоре опозиције да помогну грађанима, окарактерисали су као купљење политичких поена. 

Република Српска 15.01.2020 | 16:20
ПДП захтијева посебну сједницу градске скупштине

Због саобраћајне несреће на пружном прелазу у Дервишима у којој је Јелена Миловац изгубила живот након што је брзи воз ударио у аутомобил у коме се налазила, из Градског одбора ПДП-а од Скупштине града захтјевају да се што прије одржи посебна сједница о стању безбједност у Бањалуци.

Најавили су да ће се у недјељу придружити мјештанима овог насеља како би заједно апеловали на представнике власти да што прије ријеше поменуте проблеме.

"Ми желимо да кажемо да један људски живот не може бити тачка. Скупштина града Бањалука мора да расправља о овим стварима. Ми смо неколико пута предавали иницијативе, а од тога ништа нам нису уважили али овај пут идемо до краја", наводи одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Јово Савановић.

"Пребацивањем лоптице између Градске управе и Жељезнице је постала смијешна ствар. Ово ништа није политичко питање, него питање је живота и смрти и сигурности наших грађана“, истиче Дијана Јешић из Градског одбора ПДП-а Бањалука“.

Представници извршне и законодавне градске власти, са друге стране поручују, да се ничија трагедија не треба користити у политичке сврхе.

"Ја само желим да упознам јавност да смо ми прије два мјесеца имали на сједници Информацију о безбједности саобраћаја на територији града Бањалука, гдје управо представници те политичке партије нису узели никакво учешће“каже предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић.

"Они врло добро знају како се подноси захтјев за посебну сједницу и знају да је тако не могу сазвати. Варају грађане и на тај начин, поред тога што су варали већ на разичите начине. На крају крајева и мандате су добили на превари грађана“, наводи градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

На пругама „Жељезница Републике Српске“ од 2014. године десило се 12 удеса . Из Министарства саобраћаја и веза РС истичу да су прошле године затворена три путна прелаза, али да се трајно затварање може очекивати и ове године. Уколико “Жељезнице РС” и јединице локалне самоуправе дају сагласност, план је да у наредном периоду буду затворена још 73 путна прелаза.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рв

15.01.2020 15:38

Знамо. Можда смо глупи али нисмо колико ви мислите. Десети пут нас о томе обавјештавате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2020 16:05

Хаха стручњаци.

Name

Бања Лука

15.01.2020 15:45

Ти си Талицу бас прави смрад, кад те видим стане ми сат на руци. Цуј фолера као они варају градјане, само ви сте из СНСД најпаметнији, ви никога не варате. Типицни си ухљеб, ал проваљени сте и васи су вас провалили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бл

15.01.2020 16:29

Па тај неписмени Талиц је био у ПДП-у, па је као велики папак у малом формату пресао на непријатељску страну. Медјутим, народ када то види све висе не излази на изборе, јер странке немају квалитетан вец подобан кадар, који је у правилу приватно нико и ниста, док друство незаустављиво иде у провалију.

Name

РГ

15.01.2020 17:43

Превари и мене Талиц гласајуци за њега, али висе неце.

Name

Врбас

15.01.2020 16:41

Ови из ПДП не уцествују ни на редовним сједницама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2020 17:41

Ма ја. Они су криви. Која демагогија. Да цуте, било би сто цуте.