Начелници нуде општинске зграде за бизнис

Док бројне локалне заједнице у Српској због нагомилане администрације имају проблем са смјештајним капацитетима, општине Шипово и Лопаре имају вишак радног простора којег продају, односно нуде у закуп.

Република Српска 14.01.2020 | 11:48
Начелници нуде општинске зграде за бизнис

Тако је Скупштина општине Шипово донијела одлуку да путем лицитације прода пословни простор у склопу општинске управе величине 103 квадратна метра по почетној цијени од 120.800 КМ.

Лицитација ће бити одржана 3. фебруара у просторијама општине, у присуству минимално два заинтересована купца.

“Ако се на лицитацију јави само један учесник, комисија може приступити поступку продаје непосредном погодбом под условом да цијена не може бити нижа од почетне цијене у огласу о лицитацији”, наводи се у Јавном огласу о начину и условима продаје пословног простора.

Са друге стране, начелник општине Лопаре је одлучио да вишак простора понуди у закуп умјесто да га прода.

Тако се у данас објављеном огласу нуде пословни простори од 50 и 25 квадратних метара у приземљу зграде у којој се налази сједиште општине и то у циљу обављања предузетничке дјелатности.

На лицитацији заказаној 4. фебруара почетна цијена најма за већи пословни простор је 110 КМ на мјесечном нивоу а за мањи простор 50 КМ.

Иако је цијена закупа прихватљива за већину предузетника, велико је питање ко ће се одлучити да свој бизнис развија пред очима бројних општинских служби и инспекција које према оцјени привредника често кваре пословни амбијент.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нострадамус

14.01.2020 11:44

Нацелника напустила администрација отисли у Њемацку.Сад це изнајмљивати канцеларије бизнисменима има да буде богатији од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нпр

14.01.2020 12:37

А еси паметан,ма свака ти цаст

Name

Нострадамус

14.01.2020 13:42

Нпр.Не разумијес сједи један .

Name

оглас

14.01.2020 12:07

РУГИП откупљује просторе за катастре, боље је на периферији у индустријској зони. Нудимо 50% више од крајње цене. Контакт особа, Станковић Драги, РУГИП БЛ.

ОДГОВОРИТЕ