Хамбургер купљен 1999. и после 21 године није се променио!

Дејвид Випл је 2013. године у џепу старог капута пронашао хамбургер који је раније купио у Мекдоналдсу. Чувао га је у једној конзерви, и изузев краставаца који су се потпуно разградили, месо и земичка изгледају готово нетакнути.

Занимљивости 13.01.2020 | 16:27
Хамбургер купљен 1999.  и после 21 године није се променио!

Другим речима, хамбургер је на неки начин мумифициран. Како каже, једина уочљива разлика је то што хамбургер сада мирише на картон пише Фоx неwс.

Представница компаније Мекдоналдс Ен Кристенсен у изјави за Фокс њуз објашњава да њихови хамбургери, као и сва друга храна, у одговарајућим условима могу да се разграде.

"Али да би се разградили, потребни су одређени услови, посебно влага", истиче Кристенсен.

Без довољно влаге, или у самој храни или у окружењу, бактерије и буђ не могу да се развијају и зато је разградња мало вероватна, објашњава представница Мекдоналдса.

Професор Доналд Шафнер са Универзитета Ратгерс за Фокс каже да је објашњење популарног ланца ресторана утемељено на научним чињеницама.

Додаје, међутим, да нема довољно информација о томе како је хамбургер чуван свих ових година. Ипак, у одређеним околностима могуће је да било који бургер, а не само онај из ресторана брзе хране, остане овако очуван, истиче саговорник америчке Фоx телевизије.



Подсећа и да су хамбургери у Меку реш печени, чиме се месо исушује и убија се већина микроорганизама који би могли да га разграде. Притом Јута има сушну климу и врло је могуће да је бургер потпуно дехидрирао пре него што су бактерије могле да обаве свој посао, каже професор Шафнер.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар