Лидери опозиције имају велику одговорност

- ... Ако ће бити једноумље, не знам зашто смо напуштали онај стари систем?...Лидери двије највеће опозиционе странке Бранислав Бореновић и Мирко Шаровић су присутни у јавности и воде тешку борбу. То могу рећи и за бивше лидере СДС, Босића и Говедарицу.

Република Српска 11.01.2020 | 08:39
Лидери опозиције имају велику одговорност

Рекла је ово у интервјуу за Српскаинфо посланица у Народној скупштини Републике Српске, потпредсједница Партије демократског прогреса и професорка на Економском факултету у Бањалуци Јелена Тривић.

"У политици, као и у животу, постоји мјера доброг укуса. Међутим, власт је радикална у бахатости која некада захтијева радикалнију реакцију опозиције. Жао ми је што се људи згражавају на наш рјечник и понеко задирање у приватни живот, а не згражавају се на украдене милионе, милијарде неплаћених пореза, на неријешена убиства, насиље или одсуство демократије и слободе", казала је Тривићева.

Не згражавају се, како наводи, на бахатост локалних моћника, који су приватизовали неке општине, а згрозе се када споменем диплому министра Ђокића или нечију запослену снаху преко везе.

"Свако ко се згрози на жестоку реакцију опозиције треба да замисли чиме је та реакција изазвана. Свако треба да замисли шта је све власт урадила од ове земље, да се прво ипак згрозе на то, па ћу ја онда прихватити згражавање на наше евентуално претјеривање", казала је она.

На питање да ли замјера осталим опозиционарима што нису активни у тој мјери, она је мишљења да свако треба да нађе своју путању.

"Иако смо ми највидљивији, не можете поистовјећивати мене и Станивуковића или мене и Вукановића или Вукановића и Станивукаовића. Сви ми радимо различито на врло различите начине, само усмјерене ка истом циљу. Видјели смо на посљедњим протестима да се обратило седам народних посланика; дакле, сви смо сложни у осуди оне двије ствари због које смо организовали протесте – достављање лажног документа и физички насртај на народног посланика", казала је Тривићева.

Говорећи о раду опозиције, она је рекла да лидери двије највеће опозиционе странке Бранислав Бореновић и Мирко Шаровић су присутни у јавности и воде тешку борбу.

"То могу рећи и за бивше лидере СДС, Босића (Младена) и Говедарицу (Вукота). Знам да није лако водити странке толико дуго и бити опозиција. Нас троје (Тривић, Вукановић и Станивуковић) смо можда највидљивији јер смо у НСРС, ту су тв преноси и често дискутујемо, а Шаровић и Бореновић су у парламенту БиХ, који није радио годину дана", казала је она.

Према њеним ријечима опозиција није „спала на три слова.

"Ми смо можда најгласнили, али велика оговорност је на лидерима двије највеће опозиционе странке. Није лако бити опозиција у оваквим условима демократије, гдје Милорад Додик “једе” политичку сцену, гдје уништава и усисава све око себе. Сада када је раскрстио са ДНС и направио штету СДС превлачећи људе, очекујем један његов озбиљнији лични удар на ПДП. Ми то нећмо дозволити због демократије у Републици Српској, казала је Тривићева и додала:

"Ако ће бити једноумље, не знам зашто смо напуштали онај стари систем", констатовала је Тривићева.

БН ТВ

 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Градиска!!!

11.01.2020 08:25

Браво Јелена!!! Свака цаст свима , али ти Станивуковиц и Вукан сте олицење свега сто вриједи у РС!!!' Али опет казе цас и свима онима који су стали храбро уз вас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.01.2020 09:00

Потпуно се слазем са коментаром.

Name

бијељина

11.01.2020 08:42

јелена је вредна постовања стара изрека казе зенска глава муски говорасе и затоје јелена вреднија од пола оних подрепаса сто метенису како газда казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

11.01.2020 12:04

Јелена не треба амнестирати никога од одговорности, јер опозиција треба храбро, јединствено и радикално дјеловати, да би било ефекта. Међутим, у опозуцији постоје "продане душе", које су једном ногом у издаји, а које су на значајним функцијама, што треба итекако имати на уму. Издајници, преливоде,.., папци, представљају најгори шљам, гори и од противника, јер дјелују само за своје личне интересе и за оне који их боље плате.

Name

Рале

11.01.2020 08:48

Зена говори народски и једноставним језиком,и хоце правду. Сиротиња воли језик власти који не разумије и мисли да је ин. Јадна је и обицна сиротиња, а ова модерна јос јаднија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.01.2020 09:08

паметно зборис рале. а јелени свака цаст

Name

Семберко

11.01.2020 08:52

Док не размонтирате локалне шерифе из СДС-а у Бијељини, Угљевику и Лопарама и на њихова мјеста доведете поштене људе, нема ништа од опзиције. Мићо Мићић је у грам исти као и Обрен а шерифи из Угљевика и Лопара не заостају пуно за Мићом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Излаз

11.01.2020 09:06

Опозиција мора напустити корумпирану СКупстину РС и престати давати легитимитет криминалу који се одвија у њој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

11.01.2020 09:15

НародеВИДИТЕ ДА ЈЕ ОВА ЗЕНА ОЛИЦЕЊЕ ПРАВДЕ ЦИСТОЦЕ ПОСТЕЊА БОГ НАМ ЈЕ ПОСЛАО ДА НАС СПАСЕ СВАКА РЈЕЦ ЈОЈ ОДМЈЕРЕНА НА МЈЕСТУ ОТВОРЕНО ГОВОРИ О ОВИМ БАХАТИМ ПОЛИТИЦАРИМА СНСД ЊИХОВИМ ПОЛТРОНИМА И ЛОСОЈ ВЛАСТИ СВЕ ОВЕ ГОДИНЕ ЊУ ВУКАНА ДРАСКА СТАНИЦА СТАВИТИ ДА ВОДЕ НАРОД И ДА КОНАЦНО КРЕНЕМО НАПРЕД

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.01.2020 12:29

Не видимо,Само знамо да Јос мало по куцама идy

Name

Ово И није

11.01.2020 09:26

Демократско друство, а није ни стари систем.Ово је мафијаски систем по свом дјеловању. Безакоње, криминал, корупција, непотизам, неодговорност,итд......

ОДГОВОРИТЕ
Name

г

11.01.2020 09:35

Браво Мис Јелена свака Вам цаст и знам да Вам није лако са том Багром изаци на крај. На моје питање сто не бирају друге одговор је сви су исти или после избора трка је за фотеље! Папака имају висе неко зивотиње.Дипломе као богаство мора се јавно истразитии показати профитерима да само правда побједјује,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

11.01.2020 09:39

Једоумље је постојало у једнопартијском систему али је то није било једноумље ЈЕДНОГ човјека, ЈЕДНЕ породице и уске интересне мале групе људи. Истина, била је једна партија али ми се чини да је било више истинске демократије него сада када имамо на десетине партија. Вишепартијски систем служи да се замаскира одговорност за некакве одлуке парламента. У једнопартијском систему се знало која је партија одговорна за оромашаје али је убирала и похвале за добре резултате тј знало се ко је заслужан за успјех. Када се испостави да је парламент донио погрешну или чак незакониту и криминалну одлуку ви не можете оптужити посланике и стрпати их у затвор због тога. Чак се не зна појединачна одговорност. Ови из СНСДа могу рећи нисмо ми само одговорни јер нисмо за спорну одлуку само ми гласали већ и друге (коалиционе) партије...уосталом и опозиција је гласала, додуше против, али је и она дала легитимитет парламенту у доношењу такве спорне одлуке. Испада, нико није крив. Зато је и уведен вишепартијски систем, да се лакше краде а да се не зна ко је лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крив

11.01.2020 09:48

је народ сто се згрозава, ето како ви то оправдаватевасу неспособност.Увјек неко крив а ви купите кајмак, криви смо ми сто вам не вјерујемо, како, како да вам вјерујемо кад сте своју борбу свели на ријаит соу, хвалис се да си универзететски радник, залосно како сиписмена и који је твој домет у рсудјивању

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

11.01.2020 10:12

Драга Јелена ,за све сто си рекла ,у праву си ,али у српском народу новац цини цуда ,па лако од једног Стевандица ,Цавица,Тадица...и.т.д.направи полтроне и издајице. На великој сцени су људи без морала и карактера ,и они који нај висе "бране" Р.С. су и нај веце протуве и лопови .Они су огуглали и на одлазак младих ,и на лосу економску ситуацију њима су битни само они и њхови нај близи ,а преко разних Проинтера, МГ Миндова ,Павгорда ,Калдери ,.......исисавају и последњу марку од овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

11.01.2020 10:33

Цуро драга. Лијепо је од тебе сто покусавас глувима и цоравима да објаснис несто али дзаба све, на такав нацин нити цес добити борбу нити рат. Без устанка као у Француској ниста друго не помазе. Али проблем је сто народ НЕСМИЈЕ БОЈИ СЕ. То је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Респект

11.01.2020 11:29

Респект за Господју Тривиц ,образ нема цијену !

Name

нико никановиц

11.01.2020 11:11

Господја је у свему у праву, наравно да има људи који се са поступањем Вукановица нпр. не слазу, ја сам један од њих. Драско и Јелена су друга прица иако је Драско и провокатор, испад у скупстини сам је испровоцирао тиме сто је исао према говорници, то је оцигледно. Јелена је од њих троје некако најкомпетентнија и најспособнија, Вукановиц а посебно Станивуковиц су егоистицне особе. Засто их њихове странке не подрзавају, имам утисак да сдс-избјегава Вукана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Нико, КСС

11.01.2020 16:38

Обожавамо Вукана народно трибунал, чланови смо СДСа од 1990г

Name

Рви Бијељина

11.01.2020 14:41

Поздрави Драска и реци му да је обецао да це прво у Братунац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

12.01.2020 12:13

Браво за овај коментар, мегаломанија је једна опасна особина. Умислити себи да мозес све, то и не би било тако трагицно али изјављивати народу то исто је упитно. Ипак се надам да це Драско и Јелена политицки имати пуно висе успјеха. Проблем це настати онда када сдс слаби на рацун пдп-а.

Name

здравко

12.01.2020 11:37

Добар ВИЦ.Чуј ово они кажу да имају велику одговорност а власт их непита и не ферма низашто.

ОДГОВОРИТЕ