Кесићу негативно мишљење управе Крајинапетрола

– Управа “Крајинапетрола” дала је негативно мишљење о понуди за преузимање преосталих акција коју је објавила фирма “НЕС” иза које стоји Недељко Кесић, бивши директор “Хидроелектрана на Врбасу”, преноси портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 10.01.2020 | 11:20
Кесићу негативно мишљење управе Крајинапетрола

Управа је у закључку дала негативно мишљење, иако је позитивно оцијенила планове “НЕС”-а по питању даље будућности “Крајинапетрола”, а која предвиђа ширење пословне мреже и отварање нових радних мјеста.

Подсјећамо, након што је Кесићев “НЕС” недавном куповином акција “Крајинапетрола” стекао преко 30 одсто удјела у овом предузећу, доставио је понуду за преузимање у којој је навео како је спреман да плати 0,81 КМ по акцији, што је за 0,20 КМ више у односу на просјечну цијену остварену на берзи.

До тада је Кесић посједовао 5,26 одсто акција „Крајинапетрола“, али је куповином акција од „Петробарт Холдингс ЛТД“ и других малих акционара прешао проценат од 32 одсто.

Он је обезбједио банкарске гаранције Нове банке на износ 4,5 милиона и УниЦредит банке 3,1 милион КМ, са сврхом плаћања акција које буду депоноване у поступку преузимања.

„Према нашем увјерењу и у складу са свим нашим сазнањима и подацима  којима располажемо, изражавамо  негативан  став у вези са објављеном понудом за преузимање. Обавјештавамо акционаре да наведено мишљење не прикрива податке од материјалног значаја и не садржи податке ни информације које би у погледу објављене понуде за преузимање емитента, акционаре могле да доведу у заблуду”, наводи се у мишљењу управе.

Издвојено мишљење је имао Милан Ђукановић, члан управе испред предузећа “НЕС” који сматра да су испоштоване све обавезе понудиоца и да су проведене све законом прописане процедуре које се тичу поступка преузимања.

“Сматрам да се на основу наведеног Управа друштва требала позитивно изјаснити и дати позитивно мишљење на објављену понуду, јер је понуђена знатно већа цијена од оне којом се трговало у претходном периоду”, изјавио је он.

Понуду није прихватио ни Милован Бајић, директор друштва који је власник 1,84 одсто акција. Иако је изразио позитиван став у вези са објављеном понудом, изјаснио се да  жели остати акционар у “Крајинапетролу”.

Иако је мишљење о преузимању негативно, став управе је да су изнесени планови, циљеви и намјере понудиоца прихватљиви, али с овом оцјеном није био сагласан Давор представник „ИНА“ Загреб који је издвојио мишљење.

(Цапитал)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Реган

10.01.2020 10:50

За седам дана то ће бити завршена прича,јер секта је одлучила и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2020 15:11

Наравно. Остало је само да се цјенкају...

Name

Ее

11.01.2020 12:50

Милан Тукановиц

Name

Маx

10.01.2020 11:35

Боље купи сину паркинг мјесто да не напада комсије,бахати разбојник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

10.01.2020 11:36

Мркоњићки клан, Кесиц, Тегелтија купују акције парама народа Републике Српске, снашли се снашло их тако како су они то учинили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.01.2020 11:38

Само напријед, пуна подршка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.01.2020 11:40

Милораде ти си уништио све што је било српско. Срамно, боље не појављуј се у медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

10.01.2020 11:49

Доста је више сељака из Мркоњића , Кесића, Каје , Тегелтије, Јарића , све су покрали захваљујући Тегелтији и Бањалука то зна , све им треба отети и вратити у Мркоњић и у затворе , прича се по Бањалуци како су преписивали плацеве од мртвих , то је страшни суд , све треба на видјело .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговори

10.01.2020 12:45

Одговори Кесићу како си депоновао милионе из Бочца у Нову банку па си узимао паре за кирије, ако је истина добићеш бар 10 година робије и све ће ти бити одузето , шта си мислио дошао из Мркоњића у опанцима па мислио да си паметан , ниси сељачино, ти Кесићу извлачио паре из Бочца, Каја из Путева , Тегелтија вас покрива , неће ићи сељаци , јебо вас Додик и Цвијановићка поготово она која је у дилу са вама , нисте ни свјесни да Бањалука зна све и све ће вам наплатити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

10.01.2020 14:45

Ре, Тако је. Требају прави Б. Лучани на изборима да изаберу свог човека који ће ову багру вратити на право мјесто.. Доста је више чобана из м. града и лијевча

Name

Пера б. л

10.01.2020 16:03

Не зна Бања Лука ништа, нема правих бањалуцана јер сте их протјерали (није било рата Б. Л), пуна подршка избјеглица ма и овима што около сљего се у Бања Луку (мање а, Пискавице, Верици)

Name

Бањалуцанин

10.01.2020 16:32

Знаци ја нисам Бањалуцанин иако ми је и деда из БЛ ? Зато сто сам Србин ? Зато то је увијек 70 посто Срби зивјели у БЛ , нико од нас није Бањалуцанин? Или мозда ниједан припадник другог народа никада није самостално отисао из БЛ него је протјеран и да они су висе Бањалуцани од Срба ? Ајде распали болесни цовјеце. Знаци на свим странама вас има , ја којем је деда , отац , мајка , други деда из БЛ треба да угњетавам некога ко је досао коме је куца запаљена , јер бозе мој ја сам родјен овде ? Колико има малоградјанстине и примитивизма то је страсно.