Необавијештен или се прави да је тако?!

- Поступци Марковића напросто намећу питање да ли предсједник бијељинске Скупштине покушава да се огради од одлуке о кредитном задужењу, прво изигравајући ''необавијештеност'' а затим пребацујући “лоптицу” на терен градоначелника Бијељине Мића Мићића и Одјељења за финансије.

Република Српска 02.01.2020 | 20:14
Необавијештен или се прави да је тако?!

На 35. сједници градске Скупштине Бијељина, која је одржана 25. децембра, усвојен је приједлог одлуке о кредитном задужењу за финансирање капиталних развојних пројеката од седам милиона КМ.

За наведену одлуку гласала је актуелна скупштинска већина у локалном парламенту предвођена СДС, укључујући и одборнике ПДП, као и предсједника градске Скупштине Славишу Марковића.

Сама одлука Марковића и ПДП да подржи одлуку о задужењу је и очекивана, с обзиром да ПДП са СДС и другим коалиционим партијама чини већину у локалном парламенту.

Међутим, оно што је занимљиво је начин на који је предсједник градске Скупштине Бијељина Славиша Марковић говорио о новом кредитном задужењу прије, али и након што је доносена одлука о задужењу за седам милиона КМ.

Марковић ''изврдао'' одговор на питања о кредитном задужењу

Немогуће је не примјетити да је Марковић у два наврата, на конференцијама за медије, ''покушао'' да избјегне питања у вези са кредитним задужењем, као и да се, на извјестан начин, дистанцира и огради од наведене одлуке.

Наиме, Марковић је након међустраначког састанка, који је одржан 18. децембра,  рекао да је приједлог одлуке о кредитном задужењу Бијељине дошао неколико минута пред почетак припремног састанка, те да није ни погледао наведену тачку дневног реда.

„Одлука је дошла неколико минута пред почетак припремног састанка. Предлагач је градоначелник и Одјељење за финансије. Још нисам погледао наведену тачку, али имаћемо прилику да на припремном састанку то буде детаљно образложено.
Мислим да се ради о капиталним пројектима и да ће дио средстава бити издвојен за Соколски дом, дио за Аутобуску станицу, а мислим и да је један дио средстава планиран за Ватрогасни дом“, изјавио је тада Марковић.

Марковић је тада рекао и да ће дио средстава ''вјероватно'' бити одвојен и за вјештачку траву новог спортског терена Фудбалског клуба „Радник“, а један дио средстава за замјену лед сијалица на подручју града. 

Марковић необавијештен!?

Након овакве изјаве, просто је немогуће а не поставити питање да ли је заиста могуће да предсједник највишег законодавног тијела у Бијељини не зна ништа о овако значајном питању и мора да ''мисли и нагађа'' о каквој одлуци и каквим пројектима се ради, те да ли се, ипак, ради о неким скривеним мотивима и намјерама због којих је Марковић дао овакву изјаву.

Такође, јако је интересантно и то што предсједник Скупштине града Бијељина, приликом навођења пројеката на које ће бити утрошен кредит од седам милиона КМ, намјерно или случајно, ни једном није поменуо да ће дио тих средстава, тачније 500.000 КМ, бити издвојено за Топлану, на чијем челу се налази кадар ПДП.

Да ли се Марковић дистанцира од кредитног задужења и  капиталних пројеката у Семберији?

На размишљање, да ли је Марковић заиста искрен у својим изјавама или покушава својом  „необавјештеношћу“ да се дистанцира од одлуке о кредитном задужењу, наводи и изјава Марковића од 25. децембра, која је услиједила  само сат времена након што је предсједник градске Скупштине Бијељина гласао за кредитно задужење. 

Наиме, само сат након након што је гласао за задужење града од седам милиона КМ, Марковић је на конференцији за медије, на питање колики је износ кредита и на које конкретно пројекте се односи, рекао да не жели да коментарише кредит.

„Имате начелника одјељења за финансије, градоначелника, који су предлагачи наведених тачака. Ја не бих улазио у структуру наведеног кредита. Када су у питању те ствари, имаћете прилику да њима поставите та питања“, рекао је тада Марковић.

Марковић је тада нагласио да Скупштина није предлагач наведене одлуке и да не би коментарисао кредит  јер, како је рекао, нема тачне информације.

„Видјели сте да се ради о одређеном кредитном задужењу за лед расвјету, за инфраструктуру, завршетак Соколског дома, измјештање Аутобуске станице. Али, опет кажем, нисам ја права адреса, права адреса је градоначелник и Одјељење за финансије“, рекао је тада Марковић.

Овакви поступци Марковића напросто намећу питање да ли предсједник бијељинске Скупштине покушава да се огради од одлуке о кредитном задужењу, прво изигравајући ''необавијештеност'' а затим пребацујући “лоптицу” на терен градоначелника Бијељине Мића Мићића и Одјељења за финансије.

У ком правцу иде бијељински ПДП?

Поставља се и питање да ли Марковић покушава да се дистанцира од владајуће већине и њихових одлука и да ли је спреман и способан да изнесе терет онога у чему и он, гласајући и чинећи дио скупштинске већине, учествује.

Какво ће даље позиционирање Марковића и ПДП на бијељинској политичкој сцени бити, као и које су његове стварне намјере, а какви су поступци, најбоље ће показати вријеме.
 
(Десавањаубијељини) 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

митар

02.01.2020 19:44

Иду локални избори, а то кошта..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро је

02.01.2020 19:53

Добро је што овај није прошао у народну скупштину.Од како је он у власти у Бијељини побиједио је снсд и Ћорић на задњим изборима у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за добро је

02.01.2020 21:08

кога је победио СНСД на задњим изборима,ако мислите на Војинове финансије тп је за њега лично гласало а не за СНСД а како ће проћи сад на изборима они то знају последњих ТРИДЕСЕТ година.

Name

гаги

02.01.2020 20:08

Та камарила је завила Бн у црно..Обрван се прави немуст..Направили су губитак у Водоводу (најскупља вода у бивсој Yу) и ваља кредитом санирати губитке.То је,кад су на власти полуписмени..Бице јос горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан м

02.01.2020 20:33

После Дјуре Станојевица, Пдп је скуп неписмених нерадника који замлаћују народ по Бијељини. Никад ништа у животу нису радили конкретно. Странка им је све што знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

02.01.2020 20:51

Овај се не одваја од Ћорића из СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2020 21:18

И слобе

Name

Бн

02.01.2020 22:26

Доце му Недељко главе, а и Слобопром неце он мислити о њему него о својим украденим милионима од овог народа преко Фонда Здравства

Name

Брчко

02.01.2020 22:28

Слобо купио 5 станова у Београду на води, од шпоретова, ових дана

Name

Јад

02.01.2020 22:30

Правио комбинацију са Цорицем и Слобом, издао Бијељину

Name

Ре

02.01.2020 22:38

Друзеци се са Цорицем криминалцем издао Бијељину

Name

Град

02.01.2020 22:41

Други цовјек града нераздвојан са Цорицем криминалцом и Слобом пљацкацем народа, украо од болница, све то неко гледа

Name

Ббб

02.01.2020 23:06

А ста је Дјуро Станојевиц??? Док је био директор Телекома давао је послове свом Телраду,који је паралелно са кабловима телекома, за које је био плацен, вукао своје каблове и нудио одмах свој прикљуцак. Видјели су од њега таквог препреденог

Name

Енглез

02.01.2020 22:19

.... се прави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

03.01.2020 03:52

Обрва је стари лопов и подметац клипова под тоцкове.стан нови ново ауто у хасама реновиро све.прави лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бураз

03.01.2020 05:31

Пошто Мићо није на вријеме лагао на СНСД-ову руду, сада се пушта низ воду и прави нова коалциија са СНСД-ом за локалне изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

04.01.2020 04:27

Оплацкај,отми ,задузи избори су близу Ми нецемо врацати дугове нека та стока Од народа враца а мицемо бити успесни Бизнисмени И зивели лагодно

ОДГОВОРИТЕ