У новогодишњој ноћи напади на полицајце и туче

Министарство унутрашњих послова Републике Српске евидентирало је у новогодишњој ноћи 11 кривичних дјела, од чега једну крађу и једну тешку крађу.

Република Српска 01.01.2020 | 12:57
У новогодишњој ноћи напади на полицајце и туче

Такође је евидентирано 14 нарушавања јавног реда и мира, односно туче и физички напади, вријеђање и ометања државних органа у вршењу јавних функција.

Забиљежено 12 саобраћајних незгода у којима су двије особе лакше повријеђене.

На подручју Полицијске управе Бањалука десила су се кривична дјела тјелесна повреда и крађа.

Полицијска станица Бањалука Центар запримила је пријаву да се у Улици Јеврејска код угоститетељског објекта налази повријеђено лице.

Полицијски службеници су на лицу мјеста затекли повријеђене М.С. из Бањалуке и П.О. из Лакташа, који су изјавили да их је  непосредно прије пријаве, физички напала непозната особа. Биће утврђено да ли у овом случају има елемената кривичног дјела.

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево пријављена су дјела изазивање опште опасности и насиље у породици.

Мира није било ни у Приједору, гдје је пријављен напад на службено лице. Око један час у Приједору, испред угоститељског објекта, полицијски службеници чули су вику и галаму, а приликом контроле Р.П.  је физички напао полицијске службенике. Главом је ударио једног полицијског службеника, а затим другог, чиме је почињено кривичн дјело - напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Поред тога, евидентирана је и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, те по једна тјелесна повреда и насиље у породици или породичној заједници.

На подручју Полицијске управе Градишка полицијски су претресом стана, М.С. у Градишци, пронашли и одузели 164,82 гр суве биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану и 19,96 гр бијеле материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид. Лице је лишено слободе.

На подручју ПУ Мркоњић Град регистрован је тешка крађа.

На подручју ПУ Фоча се догодио напад на службено лице.    У Вишеграду је око 1.45 приликом интервенције полицијских службеника због нарушавања јавног реда и мира, лице Н.Ш. је шаком ударио полицијског службеника у предјелу главе, а потом док га је полицијски  службеник уз употребу физичке снаге савладавао. Исти је лишен слободе. Због постојања основа сумње да је гореименовани починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, слиједи извјештај надлежном тужилаштву.

(

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

жандар

01.01.2020 15:55

Који дебил мораш бити и ударити полицајца ! А шта би се десило мда је полицајац у циљу заштите себе или другог лица употријебио смртоносну силу? И полицајци су људи од крви и меса

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрдја

01.01.2020 18:15

НЕКА ЗОВУ СЕАНИВУКОВИЦА ДА ИХ САД БРАНИ ОД ПОЛИЦИЈЕ

Name

Милија

01.01.2020 19:33

Које полицајце? Полиција је постала приватна хинта Милорада Додика и ниста висе. Цаст изузецима.

Name

Брат

02.01.2020 07:07

Оформити резервни састав од пензионисаних полицајаца да мало показу како се заводи ред.

Name

МИТКО С

01.01.2020 18:07

ТРЕБА ТУЦИ ПОЛИЦИЈУ ОБЈАСНИЦУ ЗАСТО КАЗЊАВАЈУ СИРОТИЊУ УРЕДУ ЛОПОВИ ВОЗЕ ПИЈАНИ ПОЛИЦИЈА ОКРЕЦЕ ГЛАВУ ИЛИ ДОБИЈУ 50 КМ ТАД МОЗЕС ПРЕВРНИТ ГРАД НИКОТЕ НЕДИРА ТЕК СТРАНЦИ КАДАСЕ НАПИЈУ ДАЈУ 200 ЕВРА ЦАК 500 И РАДЕ СТА ХОЦЕ ЈА НЕМАМ ПРОБЛЕМ ЗАТО ГИНУ ПОПУТУ ПОЛИЦИЈА КОРУМПИРАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

01.01.2020 18:20

Мозда му је само вратио. Ко це га знати. Они су увјек у праву. Као оно у скупстини. Главом ударио у руку

ОДГОВОРИТЕ