Заплијењене значајне количине дроге у региону

Полиција Северне Македоније саопштила је да је у сарадњи са српском и аустријском полицијом "пресечено више међународних канала" за шверц дроге.

Регион 27.12.2019 | 13:58
Заплијењене значајне количине дроге у региону

Према наводима Министарства унутрашњих послова (МУП) Северне Македоније, полицијским акцијама у новембру и децембру заплењено је 17 килограма хероина и пет килограм кокаина, чија би вредност на нелегалном тржишту достигла око милион евра. Ухапшено је 17 особа.

Истрагу за откривање организоване криминалне групе састављене од македонских држављана која је "продавала и транспортовала хероин у региону и земљама Западне Европе" МУП и Тужилаштво за организовани криминал Северне Македоније су у сарадњи са МУП Србије и аустријском полицијом започели у новембру.

За време те међународне истраге у неколико наврата је ухапшено девет македонских и један албански држављанин у Аустрији, Мађарској и у неколико градова у Србији, који су преносили дрогу или покушавали да је продају, док су у Северној Македонији ухапшена два македонска држављана који су део те криминалне групе.

Након што је крајем новембра и почетком децембра неколико чланова групе ухапшено у Аустрији и у Мађараској "на излазу на граничном прелазу Хоргош", међународна истрага је продужена и 26. децембра су у коородинраној акцији српска и македонска полиција у Србији ухапсили три македонска држављана кад су покушавали да продају хероин српском држављнину.

Ухапшени су, прецизира се, Р. Ф. (48) из Тетова, А. С. (45) из Скопља и С. С. (47) из Куманова у покушају да српском држављанину продају седам килограма хериона "веома високог квалитета", који је био сакривен у резервном точку.

Одмах након тог хапшења македонска полиција је, у координацији са Тужилаштвом, обавила претресе на по две локације у Скопљу и Тетову и једној у Куманову и ухапсили још два члана нарко групе.

У тим претресима "пронађен је новац који потиче од продаје дроге, мала количина кокаина и једна вага", наводи се у саопштењу МУП Северне Македоније.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ако ако..

27.12.2019 19:34

стижу нове пошиљке, и веће и теже и разноврсније..

ОДГОВОРИТЕ