Гума експлодирала при надувавању, има повријеђених

У експлозији гуме на дамперу у радионици угљевичког Рудника повријеђена су два радника. Лакше тјелесне повреде задобили су Жико Рикић који је задржан на посматрању у бијељинској болници док је Божидар Гајић пуштен на кућно лијечење.

Вијести 24.12.2019 | 16:10
Гума експлодирала при надувавању, има повријеђених

Експлозија је изазвала и мању материјалну штету, изјавио је руководилац службе заштите на раду у Радној јединици Рудник Стјепан Митровић.

– Приликом надувавања дамперске гуме, гума је експлодирала. Ради се о притиску од 7 бара и срећа је да нико од радника није био у непосредној близини. Имали смо шест пријава за повреде радника, један је пуштен кући, а један задржан на посматрању. Посјетили смо га.

Добро се осјећа, свјестан је и надамо се да ће убрзо бити пуштен. Ово  је рудник, имамо много радних мјеста са повећаним ризиком. Овакве несреће су се дешавале на терену због притиска од терета, али сада први пут у кругу радионице – рекао је Митровић.

Будући да се несрећа догодила у вријеме доручка и да у непосредној близини експлозије није било много радника, срећа је да се све завршило без тежих посљедица, кажу у овом предузећу.

(Српскаинфо)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

24.12.2019 15:24

Какво је стање у рите, такве су и гуме. Боље рецено, тако нам је гдје управљају они цији министри туку посланике И који су неспособни да управљају скупстином

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.12.2019 16:20

Такве ствари се не би могле догодити да је шеф возног парка био стручњак Висковић Раде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

25.12.2019 07:25

Пукла гума...пуци це и рудник....Дат це Бог.

ОДГОВОРИТЕ