На југу обилна киша уз олујне ударе вјетра

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са кишом, док се на југу и југоистоку очекују обилне падавине и олујни удари вјетра.

Република Српска 21.12.2019 | 08:59
На југу обилна киша уз олујне ударе вјетра

Јутрос мјестимична киша пада на западу, југозападу, у централним предјелима и на југу, док је на сјеверу и истоку суво. У Посавини и Семберији могућа је слаба пролазна киша.

Током дана киша са југа ће се проширити преко централних предјела на исток, сјевер и сјевероисток, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу и југоистоку очекују се обилне падавине уз грмљавину и пљускове од 40 до 60 литара по метру квадратном, локално и више.

На сјеверу ће бити претежно суво уз мјестимичне и слабе падавине. Увече и у дијелу ноћи пролазно са промјенљивом облачношћу и суво. Због југа и фенског ефекта вјетра температура ће бити и даље релативно висока.

Дуваће јак и врло јак јужни вјетар са олујним ударима преко 70 километара на час, посебно у јужној половини земље и планинском појасу, током јутра и прије поднева.

Послије подне вјетар ће бити у слабљењу на западу, али и даље олујни на југу, југоистоку и истоку.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 13 до 17, у централном планинском појасу од три до осам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода јутрос је облачно вријеме, понегдје у Херцеговини и западним подручјима забиљежена је киша.

Температура измјерена у 7.00 часова: Чемерно пет, Гацко, Зеница и Рудо осам, Вишеград, Србац и Калиновик девет, Сарајево, Бијељина, Мраковица и Соколац 11, Бихаћ и Мостар 12, Мркоњић Град, Тузла и Билећа 13, Требиње, Рибник и Шипово 14, Приједор, Нови Град и Фоча 16, Бањалука и Добој 17 степени Целзијусових.
  
У протекла 24 часа у Гацку је пало 18,2 литра кише по метру квадратном, на Чемерном 17, 2, Требињу 15,7, а у Билећи 13,3 литра.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар