Србац: Ђурица је најављивао ову трагедију?!

Након стравичне трагедије у којој су синоћ угашена два млада живота, становници Српца и Нове Тополе  још увијек су у шоку.  Након што је на свиреп начин ножем усмртио своју двадесетогодишњу дјевојку Милицу Бајић из Трошеља код Нове Тополе ,  Ђурица Тадић (24) из  Разбоја пресудио је и себи – објесио се  о грану јабуке у непосредној близини једне викендице у Стегића ади у селу Разбој Лијевче.

Република Српска 18.12.2019 | 15:36
Србац: Ђурица је најављивао ову трагедију?!

Према  изјавама мјештана,  познавалаца  породице  Тадић, Ђурица је о својој намјери поруком обавијестио оца, што је потврдио и у телефонском разговору са братом Драгишом, обавјештавајући га шта је урадио и шта ће учинити, наводећи мјесто гдје се налази. Иако је брзо дошао на означено мјесто, већ је било касно. Милица је била мртва у свом аутомобилу, дијелом ван аутомобила, док је брат висио на грани јабуке. Смогао је снаге да  око 19,35 часова о томе обавијести Полицијску станицу Србац.

Службеници Полицијске станице  Србац, у присуству дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука Миодрага Буковића  и љекара мртвозорника обавили су увидјај.

Тужилац је наложио  предузимање свих истражних радњи и мјера  на утврдјивању околности  овог догадјаја , а наложена је и обдукција  тијела у заводу за судску медицину Републике Српске, потврђено је у полицији.

Комшије тврде да  Ђурица Тадић није био ни по чему проблематичан.

- Био је генерација моје кћерке, понекад долазио на славу. У последње вријеме пио је лијекове за бубреге, тако да није ни пио алкохол. Овако нешто није се могло ни сањати - казује један од мјештана Разбоја.

Други  кажу да су од његовог брата чули да је у два наврата нешто слично најављивао, али  ништа није учинио, па су сматрали  да се шалио.

Трећи пут, нажалост, није била шала.

Шта је  утицало на младића да убије дјевојку и себе, можда ће заувијек остати тајна коју ће однијети са собом. Или ће даља истрага полиције ипак дати одговор.  Али све упућује на то да се младић припремао  за  овај страшан чин – код себе је имао и нож за убијање и штрик за вјешање.

(БН/С.К.)

 

 

 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

П

18.12.2019 15:55

Стварно је питање шта се то деси са човјеком, са особом, да је стању направити овакав злочин, тачније масакр над другом особом. Прича се да је несретни младић буквално заклао и распорио несретну дјевојку. Изабрао је и мјесто које је било поприште масакра усташа нас породицом Стегић и другим мјештанима овог села за вријеме другог свјетског рата. Такође клање и масакрирање. Да ли је то случајно или не, питање је? Даље, шта се то дешава са омладином, са обичним људима средње генерације из нашег ближег и даљњег окружења, па и са најужом родбином овог несретног младића, који након ове трагедије опсједају друштвене мреже , фејсбук, те на истим комуницирају најпростијим рјечником и на тај начин показују своју неписменост , незрелост и глупост. Има изрека, тешка је мачку телећа глава, јер пада, пошто је не може носити. И тачна је та изрека као и она да је видјела жаба да се коњи поткивају, па и она подигла ногу. Код нас свака глупа особа се накачила на тај фејсбук и путем њега жели упознати остале колико је глупа. Пишу се разноразни коментари, "каче" се фотографије. Све се мора објавити, јер је то ваљда мода. Глупи смо до бола. Глупи смо да је то за невјеровати. Овдје ће на крају и остати само глупи, јер ко је мало паметан тај је већ отишао одавде или се пакује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.12.2019 16:33

Народ се одвојио од Бога потпуно, тамни влада омладином

Name

Зоки

18.12.2019 17:45

Није се Народ одродио од Бога,вец од мозга.Прије рата Народ није био у љубави с богом,а овакве и слицне ствари се нису догадјале,него смо онда имали уредјену правну дрзаву гдје се знало ко коси,а ко воду носи.

Name

А

18.12.2019 17:57

Страсно

Name

Ја

18.12.2019 20:04

Зоки, управо потврдјујес ста сам написао.

Name

Викторино

19.12.2019 14:46

Пре рата су били антихрити и атеисти зато је у рату дошао дјаво по своје, жао ми је ових младих који мисле да нема решења, срамота их да упитају за савет да се пожале некоме да оду код психолога или психијатра нажалост је ово истинита слика нашега поремећеног друштва не само у србији него у региону