Позната имена ухапшених због рекетирања

Припадници МУП-а Тузланског кантона ухапсили су јуче више особа у оквиру акције кодног назива "Сцарефаце", а на терет им се ставља неколико кривичних дјела, између осталог и рекетарање.

Вијести 18.12.2019 | 10:10
Позната имена ухапшених због рекетирања

Раније је објављено да је међу њима је и Бериз Кабиловић који је од раније познат полицији.

Полицајци из Тузле јуче су на подручју овог града, по наредби Тужилаштва Тузланског кантона спровели акцију кодног назива "Сцарфаце" у оквиру које су извршени претреси на неколико локација, а том приликом је ухапшено више особа, које се уз низ кривичних дјела доводе у везу и са рекетарењем.

Из Тужилаштва ТК је потврђено да су особе осумњичене за организовани криминал у вези с изнудама, уцјенама, трговином дрогом, насилничким понашањем и другим кривичним дјелима.

Уз хапшење особа полицајци су извршили и претресе на више локација, а према незваничним информацијама до којих су медији дошли, заплијењена је и одређена количина дроге, као и други предмети који се доводе у везу с извршењем кривичних дјела.

Информације које су потврђене за Клиx.ба говоре да су осим Кабиловића у овој акцији ухапшени и Амер Хајдаревић, Селвер Салимовић звани Шврћо, Амир Лисичић, Аднан Пожегић, Мујо Манџић, Аммар Адровић и Елвис Хамзић.

Крајем мјесеца новембра Кабиловић је привођен приликом отварања његове дискотеке у Тузли, али је недуго након привођења пуштен на слободу.

Против Кабиловића у Тужилаштву ТК је отворен предмет и због напада на инспектора Аднана Окановића који је радио на предмету против њега.

Он се 22. фебруара ове године предао Тужилаштву ТК након што је за њим расписана међународна потјерница. Мјесец и по дана касније пуштен је из притвора без мјера забране.

Више информација о акцији ће бити познато данас на конференцији за медије коју ће одржати представници Управе полиције МУП-а ТК.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Порторико

18.12.2019 09:33

Напад на инспектора који је радио на предмету против њега све је јасно значи да потврдно информације цуре, неко друка и сарађује са криминалци а очигледно је.

ОДГОВОРИТЕ