Србац: За девет мјесеци четири самоубиства

Стање безбједности на подручју општине Србац за 11 мјесеци ове године било је задовољавајуће чему су доприњеле бројне превентивне активности, прије свега Полицијске станице, али и мјере локалне управе, констатовано је на данашњој сједници Форума за безбједност ове општине.

Република Српска 13.12.2019 | 16:16
Србац: За девет мјесеци четири самоубиства
Информишући о безбједносном стању, командир Полицијске станице Србац Небојша Новаковић је посебно истакао значај постављања видео надзора на јавним мјестима.  

За разлику од претходне године, када су у ову општину долазиле организоване криминалне групе и обијале куће и станове, након инсталиреања видео надзора није забиљежен ниједан такав случај у протеклих девет мјесеци.

У овом периоду евидентирано је 78 кривичних дјела, нешто више него у истом периоду прошле године, али је расвијетљено 91 одсто тих кривичних дјела.

„Забрињава податак да се медју починиоцима кривичних дјела налазе чак 32 повратника, што захтијева анализу због чега поново долазе у сукоб са законом“, рекао је  Небојша Новаковић. 

Он је додао да је у протеклом периоду дошло до смањења  нарушавања јавног реда и мира. Није забиљежен ниједан случај  конзумирања опојних дрога.



За 11 мјесеци ове године на подручју општине Србац забиљежено је девет смртно страдалих лица, од чега једно убиство, три у саобраћајној несрећи, четири самоубиства и једна задесна смрт. Забиљежено је 46 саобраћајних незгода или 23 одсто мање.

Из саобраћаја је искључено 89 возила и 206 возача од којих је 152 било под утицајем алкохола. Полиција је евидентирала и 27 случајева насиља у породици, што је повећање у односу на претходну годину.

На подручју Српца у овој години регистрован је 181 мигрант, који, на срећу, нису  правили прекршајна и кривична дјела, речено је у извјештају Полицијске станице Србац, која је добила похвале Форума за безбједност општине Србац.

(БН/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар