НСРС размотрила извјештај о раду Правобранилаштва

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду за прошлу годину у коме се, између осталог, наводи да је та институција, када је ријеч о ријешених 2. 120 парничних предмета чија је вриједност око 316 милиона КМ, добила спор у 992 предмета у вриједности од око 241 милион КМ.

Република Српска 10.12.2019 | 18:14
НСРС размотрила извјештај о раду Правобранилаштва
Правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица у завршној ријечи након расправе о овом извјештају навео је да је Правобранилаштво унаприједило и превентивно дјеловање када је ријеч о давању препорука и примједби на законска рјешења.

"Давањем нашег мишљења утицали смо на низ законских рјешења с циљем да их у интересу Српске учинимо што бољим и лакше спроводивим у пракси. Трудимо се да у том погледу радимо максимално", рекао је Говедарица и поручио да ће Правобранилаштво учинити све да дуг било којег предузећа према Српској буде наплаћен.

Он је захвалио свим посланицима, који су имали конструктивну скупштинску расправу о овој тачки дневног реда, наводећи да има информације да ће Влада радити на повећању плата запослених у Правобранилаштву, истичући да то заслужују људи из ове институције који су успјешно заштитили интересе Српске.

Правобранилаштво Републике Српске је у 2018. години имало укупно у раду 86.503 предмета из свих области, од чега је неријешено из ранијих година 52.770 предмета, наводи се у Извјештају Правобранилаштва за прошлу годину.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар