Актив младих СДС Бијељина: Имам право да знам!

Грађани Републике Српске морају знати шта се налази у документа „Програм реформи БиХ“, јер нико нема право да мимо воље народа доноси овако крупне одлуке, поручили су из Актива младих СДС Бијељина, који су данас у овом граду почели прикупљати потписе грађана који траже јавно објављивање овог документа.

Република Српска 10.12.2019 | 14:44
Актив младих СДС Бијељина: Имам право да знам!
СДС је покренуо грађанску иницијативу „Имам право да знам!“ у коме се поред јавног објављивања „Програма реформи БиХ“, које је Предсједништво БиХ усвојило, тражи и сазивање посебне сједнице Народне скупштине РС, која прије слања документа у сједиште НАТО у Брисел треба да да свој став о документу.

Александар Томић, предсједник Актива младих СДС Бијељина, је рекао да нико нема право од људи који су стварали Републику Српску, чланова породица погинулих бораца, као и свих осталих грађана, скривати документ који одлучује о њиховој судбини.

„Грађани морају знати какве посљедице може оставити потписивање овог документа и улазак Републике Српске у НАТО. Да ли ће између Републике Српске и Србије убудуће бити војна граница и да ли ћемо у њу и даље моћи путовати са личном картом као до сада“, упитао је Томић.



Члан Извршног одбора СДС-а Предраг Јовић је рекао да је недопустиво да тренутно нико народу не може, или неће, да одговори шта је потписано у овом фамозном документу.

„Зашто неће да покажу документ и да јавно кажу у ком правцу ће ићи Република Српска? Чињеница је да се овај документ шаље у сједиште НАТО-а, а не у Москву и Београд“, рекао је Јовић.

Он је поручио да се о овако важном питању мора расправљати у Народној скупштини Републике Српске и да је ово идеална прилика за власт да проведе референдум који обећавају већ дуго времена.

„Задњих година актуелна власт, са СНСД-ом на челу, је пред одржавање избора стално обећавала референдуме. Сада имају прилику да испуне то своје обећање“, рекао је Јовић. 



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

11.12.2019 07:22

Досад нисте требали знати, није вас занимало, а сад вас гле чуда занима.

ОДГОВОРИТЕ