Белгијски овчар изуједао дјечака у Подгорици

Десетогодишњи дјечак из Подгорице задобио је тешке тјелесне повреде када га је у подгоричком насељу Маслине напао пас белгијски овчар малиноа, пише ''Дан''.

Регион 07.12.2019 | 11:07
Белгијски овчар изуједао дјечака у Подгорици
Како наводе, дјечак је оперисан у Дјечијој болници Клиничког центра Црне Горе КЦЦГ и ван је животне опасности. Пас га је изуједао у предјелу груди и по рукама. Дјечак је усљед напада преживио велику трауму, па ће с њим разговарати психолог и психијатар.

Породица дјечака није жељела коментарисати случај док десетогодишњак не изађе из болнице. Дјечака је пас напао док је возио бицикл, а притом, како истиче породица, није провоцирало или изазивао животињу. 

- Нама је најважније да је дијете сада добро. Не желимо да иступамо у јавност док дијете не изађе из болнице. То нам је сада приоритет. Нисмо ни у полицију ишли да дамо изјаву, јер чекамо да се ријеши овај дио који се тиче нашег сина - казао је отац дјечака.

Из Клиничког центра су саопштили како се због праксе коју су успоставили од августа ове године не могу изјашњавати о здравственом стању пацијената без њиховог или одобрења родитеља, односно старатеља.

Полиција је о свему обавијестила тужиоца. 

- Полиција је обавијештена од медицинског особља Ургентног центра да је на указивање љекарске помоћи примљен дјечак с повредама које је задобио од уједа пса. Од власника пса прикупљено је обавјештење на наведене околности - наводе из Управе полиције. 

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилшатву у Подгорици. На питање је ли пас који је напао дјечака припадао или припада Управи полиције, одговарају одрично.

- Пас који је нанио повреде дјечаку не припада и није припадао Управи полиције - саопштно је из полиције.

(Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ен

07.12.2019 20:33

Сад треба тужити Белгију и тражити одштету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

07.12.2019 23:16

Ме подсјети пре пар година у аустрији покрајини ворарлберг на годисњем скупу моториста једа цлан је побио неколико људи и од тада тај скуп се висе не организује али сто је интересантно како су људи свугдје покварени висе коментара је било одакле је поријекло орузја него сто су њега осудјивали, а поријекло орузја је наведена србија!

Name

Малиноа

07.12.2019 22:36

Нешто ми овдје смрди...имам исто Млиноу двије године безазлен до боли дјеца одрасли могу радити шта хоче не пада му на памет да некога угризе.....а сад како га је газда научио???????нешто смрдиСамо да дијете не буде имало посљедица ти је најважније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најцесце

07.12.2019 23:10

Зртве су дјеца колико треба дјеце зртвовати да се донесу адекватни закони! Не мрзим зивотиње али постоје и мирољубиве врсте паса! Засто неције недузно дијете мора бити зртва крволоцног пса који има несавјесног власника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људаки фактор

08.12.2019 15:38

Апсолутни сам за заститу зивотиња, али прије свега за заститу дјеце. Јако много је снимака гдје се дјеца злостављају помоцу зивотиња, поготово бебе.Заиста болесно. Трауме, стресови, преломи, гребање итд.... од несавјесних и неодговорнох родитеља. Пси луталице су посебан проблем...

ОДГОВОРИТЕ