Градишка: Дан жалости због погибије младића

У Градишци је данас Дан жалости поводом сахране ученика градишке Техничке школе Давора Мијатовића и Милоша Швраке, који су погинули у саобраћајној несрећи.

Република Српска 07.12.2019 | 08:16
Градишка: Дан жалости због погибије младића
Мијатовић ће бити сахрањен у 13.00 часова на градском гробљу у Брестовчини, а Шврака у 14.00 часова на гробљу у Бок Јанковцу.

Одлуку о проглашењу Дана жалости донио је градоначелник Зоран Аџић.

Из Градске управе саопштено је да ће на Дан жалости заставе бити спуштене на пола копља на згради Градске управе, те зградама градских јавних предузећа и установа.

"За вријеме Дана жалости забрањује се одржавање културних и јавних манифестација забавног карактера и емитовање музике у свим јавним објектима. Позивају се сва физичка и правна лица са подручја града, која обављају угоститељске дјелатности, да своје пословање прилагоде Дану жалости", наводи се у саопштењу Градске управе Градишка.

У стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у сриједу, 4. децембра, на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, у мјесту Врбашка, погинули су ученици четвртог разреда одјељења техничара мехатронике градишке Техничке школе Давор Мијатовић и Милош Шврака.

У несрећи су повријеђена још два ученика одјељена техничара мехатронике, осамнестогодишњи Мирослав Козомора, који је управљао возилом и задобио теже повреде, те деветнаестогодишњи сувозач Марко Стевић, који је лакше повријеђен.

Несрећа се догодила када су се младићи враћали са рекреације у сали Основне школе "Младен Стојановић" у Врбашкој.

Њихов аутомобил слетио је са коловоза и бочном страном ударио у дрво, а страдали младићи били су на задњем сједишту.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар