Наплата пореза да буде иста за све у Српској

- Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је у Народној скупштини да се нови Закон о пореском поступку, односно наплата пореза, треба једнако односити на све пореске обвезнике у Републици Српској, јер то до сада није био случај.

Република Српска 04.12.2019 | 19:07
Наплата пореза да буде иста за све у Српској
"Ако се порез не буде наплаћивао од свих подједнако након усвајања овог закона, пропашће Република Српска", рекао је Станић током посланичке расправе о Нацрту закона о пореском поступку Републике Српске.

Његов страначки колега Небојша Вукановић рекао је да су највећи порески дужници Српске јавне установе, поготово здравствене.

"Како је то држава дозволила, а да ништа није предузела", рекао је Вукановић и додао да су поједини порески дужници чак добијали и субвенције од Српске.

Потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић рекла је да циљ Пореске управе треба да буде што ефикасније и квалитетније убирање пореза.

Она је навела да ниво наплате и увођења пореских обвезника у систем треба бити квалитетнији, јер то утиче на висину пореза свима у Републици.

Стојичићева је нагласила да је СНСД у вези с овим актом предложио закључке према којима "Народна скупштина предлаже да се овај нацрт закона упути у стручну расправу у трајању од 60 дана, те да се за њено спровођење задужује Одбор за финансије и буџет Народне скупштине", преноси Срна.



(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нек

04.12.2019 19:11

пропадне, није штета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС дрзава?

04.12.2019 20:03

Како је то “држава “дозволила...Хахахха докле мајку му? Па докле лагати себе И друге ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас Вала

04.12.2019 21:42

Цак ни БИХ није дрзава вец дрзавна заједница. Мос мислит ста су тек ентитети у свему овоме.