Привредни суд: Два рочишта против Бобар банке

У Привредном суду у Бијељини данас је настављено суђење по тужби Завода за запошљавање Брчко дистрикта против Бобар банке.

Република Српска 04.12.2019 | 15:45
Привредни суд: Два рочишта против Бобар банке
Ликвидациони управник је 2015. године признао потраживања у износу од 2,9 милиона КМ, а оспорио потраживање од 1,5 КМ, док у осталим износима од око девет хиљада и 91 хиљаде, није одлучивано.

Законски заступник-директор Завода је рекао да су средства, која је Завод изгубио у Бобар банци била намијењена за куповину новог пословног простора, те из тог разлога, већим дијелом била и орочена у банци. Након њиховог губитка, по ријечима директора, Завод је морао кредитно да се задужи, јер је и само свакодневно пословање било доведено у питање.

Наставак овог суђење заказан је за фебруар.

На истом суду је у наставку одржано рочисте по тужби Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта против Бобар банке.



Фонд је 2015. године пријавио потраживање у ликвидационом поступку. 

Тужилац потражује новчана средства по основу оквирног споразума за пружање услуга, отварања и вођења депозитног рачуна тужиоца, за прикупљање прихода по основу уплаћених доприноса за здравствено осигурање са укупним годишњим прометом од 35 милиона марака, затим, за отварање и вођење рачуна тужиоца код тужене банке са укупним годишњим прометом од 35 милиона, те вођењем девизног рачуна тужиоца за финансирање трансакција са иностранством, укупно три милиона годишњег промета.

По основу овог оквирног споразума закључен је уговор о депоновању новчаних средстава по виђењу и обављању послова платног промета 2013. године.

По основу тих уговора 2014. године на трансакцијском рачуну тужене банке остало је 14,7 милиона КМ, а на девизном рачуну око девет хиљада марака.

Новом тужбом од краја прошле године, а након што је стечајни управник признао дуг од 14,7 милиона и оспорио потраживање од 5,6 милиона на име затезне законске камате, тужилац је захтијевао да се од тужене Бобар банке из стечајне масе изузме 14,7 милиона на име депозита по виђењу у КМ и девет хиљада КМ на име депозита по виђењу у еврима, те да се ти износи издвоје из стечајне масе.

Истом тужбом су тражили да се призна потраживање тужиоца од 5,6 милиона на име камата на депозите по виђењу. Истом тужбом су тражили изузимање из стечајне масе износа од око 5,6 милиона као камата на депозит по виђењу.

Наставак суђења заказан је такође за фебруар наредне године.

БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РУГИП

04.12.2019 16:05

Тића Глигорић као директор Геодетске управе је крив што је у тој банци украдено 2 милиона КМ РУГИПП-ових. Иначе, он је произвео земљишну мафију у РУГИП, Деурића-КУМ МАФИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В И Л И

04.12.2019 17:54

Питање за власт, зашто умиру свједоци оштећених у предмету Бобар банке?

ОДГОВОРИТЕ