Посланици НСРС данас о закону о стварним правима

Разматрањем измјена и допуна Закона о стварним правима данас су у Бањалуци наставлили сједницу Народне скупштине Републике Српске (НСРС).

Република Српска 03.12.2019 | 07:46
Посланици НСРС данас о закону о стварним правима
Пред посланицима су приједлози закона о измјенама и допунама закона о геолошким истраживањима, Гарантном фонду, добровољним пензијским фондовима и пензијским плановима те о дјечијој заштити.

На дневном реду су и нацрти закона о пореском поступку, високом образовању и о обезбјеђењу квалитета у високом образовању, као и остваривању права на бесплатну правну помоћ и о спорту.

Посланици би требало да се изјасне и о Нацрту закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске, који су предложили народни посланици Јелена Тривић, Драшко Станивуковић и Небојша Вукановић. Тим законским рјешењем тражи се да се у регистар запослених унесу подаци о стручној спреми, односно подаци из дипломе о стеченој стручној спреми који садрже установу, мјесто и датум стицања дипломе, тј. подаци из увјерења о дипломирању.

Парламент би требало да се изјасни и о приједлозима одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић, након неуспјелих опозива наченика тих локалних заједница.

Између осталог, биће ријечи и о приједлогу одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за аутопут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Брчко-Бијељина-Рача, као и приједлогу одлуке о изради Плана парцелације за аутопут Бања Лука-Приједор.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БЛ

03.12.2019 12:08

Одлицни предлози ВУКАНА ЈЕЛЕНЕ ДРАСКА АЛ ОНИ ЦЕ НАМЈЕРНО ГЛАСАТИ КОНТРА АЛ НАРОД СВЕ ВИДИ ЦУЈЕ И НАГРАДА ЗА ОВЕ ИСТИНСКЕ БОРЦЕ ЗА НАРОД ИДЕ НА ИЗБОРИМА ОВАКАВ ТЕРОР НАД ЊИМА У СКУПСТИНИ ЈЕ НЕЦУВЕН НЕДАЈУ ИМ ПРОГОВОРИТ

ОДГОВОРИТЕ