Вијести које се нису чуле у програму РТРС-а

Шесте по реду „Истините вијести“, које организују опозициони посланици, одржане су поново испред зграде РТРС-а. И овај пут су прочитане вијести које су обиљежиле протеклу седмицу, а које, како тврде, нису могле да се чују у информативним емисијама Јавног сервиса.

Република Српска 01.12.2019 | 19:46
Вијести које се нису чуле у програму РТРС-а
Опозициони посланици су као једну од главних вијести протекле седмице издвојили Програм реформи БиХ и чињеницу да нико до сада тај документ није видио. Невјероватно је, истичу, да, иако ни владајућа коалиција није видјела документ, ипак вјерују да то није пут у НАТО, јер је тако рекао Милорад Додик.

„Они чврсто вјерују у његову ријеч и ниједна одлука не може бити штетна по РС, они знају шта пише, а нису ни имали увид у документ, то више не може ни у Сјеверној Кореји, не вјерује се на ријеч оцу нације који нас све вуче за нос и ова је сага о програму реформи прешла све границе и да до сада није виђено на овим просторима, невјероватније је да они кажу да вјерују српском члану Предсједништва, он је римски папа и непогрешив и није никад до сада слагао, бар ми знамо“, каже Небојша Вукановић, посланик СДС-а у НС РС.

Посланици су коментарисали и именовање Зорана Тегелтије за мандатара у Савјету министара, али и његову изјаву да га не обавезују ставови Парламента Српске о војној неутралности.

„И овдје један примјер како неко нешто изјави и демантује и каже нама господин Мазалица у НС РС, који је задужен за аутентично тумачење туђих мишљења, можда је он то рекао, али није мислио тако и боље Мазалица зна шта је Тегелтија мислио него ми што смо чули својим ушима шта је Тегелтија изјавио“, сматра Јелена Тривић, посланик ПДП-а у НС РС.

У „Истинитим вијестима“ причало се и о политичкој каријери Зорана Тегелтије и о најавама за повећање стопе ПДВ-а.

„Чувени министар финансија - за чијег мандата су пропале двије банке, предузеће „Никола Тесла“ и проневјерен огроман народни новац из ИРБ-а - господин професор Зоран Тегелтија обзнанио је јавности да ће их дочекати нови намет у виду повећања стопе ПДВ-а. Од акцизне блајбуршке коалиције СДА – СНСД – ХДЗ, познате из прошлог мандата, увођењем акциза на гориво, када су се врло лако уз помоћ Вигемарка договорили о томе - није се могло ништа друго ни очекивати, истиче Вукановић.

„Оно што неће да вам кажу јесте то да ће ово бити удар на оне најсиромашније слојеве становништва, који највећи дио својих буџете троше управо на основне животне намирнице и потребе, тако да повећање које најављују неће имати корист за грађане“, сматра Тривићева.

Опозиција је позвала грађане да дођу испред зграде РТРС-а и наредне недјеље, када ће опет читати „Истините вијести“.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кебаб

01.12.2019 20:59

Зашто Драшко Станивуковић није читао вијести???

ОДГОВОРИТЕ