Бајкери даровали педесет доза крви

Бајкери зворничког Мото клуба "Соко" и Асоцијације мото-клубова БиХ данас су даровали крв у Трансфузијској служби у Зворнику, гдје је прикупљено око 50 доза.

Република Српска 30.11.2019 | 16:11
Бајкери даровали педесет доза крви
Акцију су, осим домаћина, подржали бајкери из Брчког, Тузле, Бановића, Тешња, Јање и из других мјеста у БиХ.

Предсједник Мото клуба из Зворника Мирослав Крстић рекао је да бајкери организују велики број хуманитарних акција, те подсјетио на додјелу душека Одјељењу педијатрије Опште болнице у Зворнику, као и Одјељењу ортопедије у Универзитетском клиничком центру у Тузли.

Крстић је подсјетио да је до сада 12 пута даровао крв, те да сваку хуману акцију сматра веома важном, јер се помаже другима, али и због подизања свијести код људи да дарују крв и некоме спасе живот.

Предсједник Мото клуба "Блек голд" из Бановића Саша Бојић изјавио је да редовно учествује у хуманитарним акцијама, али и да веома често, мимо организованих акција, дарује крв.

"Као бајкер могу да кажем да су овакве акције веома важне, а као љекар да је то најхуманији гест", рекао је Бојић, који је и потпредсједник Асоцијације мото-клубова БиХ.

Шеф Службе за трансфузијску медицину у Зворнику Владимир Дражић истакао је значај овакве акције којом се надокнађују недостаци крви, нарочито у току новогодишњих и божићних празника или неких несрећа.

Дражић је апеловао да и друга удружења или организације учествују у акцијама добровољног давања крви.



(БН/Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

да

30.11.2019 15:57

свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

30.11.2019 20:28

Хвала Вам људи!

ОДГОВОРИТЕ