Здравко Чолић је у почетку био Дравцо!

Уметничко име у музичком свету је печат, и зато готово да нема познатог певача или певачице да нема уметничко име или надимак. Тако је Здравко Чолић у нашем народу прозван Чола.

Забава 29.11.2019 | 20:00
Здравко Чолић је у почетку био Дравцо!
Постоје бројне приче о највећој музичкој звезди на нашим просторима. Од оне о првом интимном искуству са чобаницом, преко чувене приче како је јурио девојку из публике и певао јој под прозор, до ове о којој мало ко зна - давне 1974. године Здравко Чолић је желео да буде светска звезда!

Здравко је склопио уговор са компанијом "Wарнер Брос. Рецордс" и снимио пар синглова за Немачко говорно подручје. И тако је Здравко Чолић постао Дравцо!

Мини албум или како се данас популарно назива ЕП (еxтендед плаy) "Мадре Миа (Меине Муттер)" или ти на српском "Мајко моја", имао је три песме - "Мадре Мира", "Роцк'н Ролл Химмел" и "Аллес wас Ицх Хаб".



Дравцо је имао издање и 1977. године на енглеском језику. Издао је сингл "Лигхт Ме - И'м Нот а Робот Ман". Јако мало података има о овом временском периоду и мистериозном Дравцу јер је управо 1977. године Здравко Чолић завладао југословенском музичком сценом са албумом "Ако приђеш ближе".

Извор:Ало.рс Фото:принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар