Луксузна возила нестајала без трага у Бањалуци

Ауто-мафија је на подручју Бањалуке у протеклом периоду украла више луксузних аутомобила него што их је полиција успјела пронаћи, па се с правом поставља питање да ли међу онима који би требали да чувају и штите постоје директни саучесници организованих криминалних група.

Република Српска 29.11.2019 | 17:30
Луксузна возила нестајала без трага у Бањалуци
Прецизније речено, полиција готово да није расвјетлила ниједну крађу скупоцјеног возила које је ове године украдено у Бањалуци. Истовремено, потпуно је другачија прича када су у питању крађе мање вриједних аутомобила, тачније голфова “двојки” и сличних којима полиција уђе у траг у рекордном времену. Дакле, када се хоће, онда се може.

Одлично обавјештени извор Српскаинфо из МУП РС открива како је недавна акција у којој су претресени ауто-отпади на подручју Бањалуке показала и какво повјерење влада међу полицијским службеницима уопште.

Наиме, умјесто да у акцији учествују они који су специјализовани за крађе возила у полицији, у акцији су биле њихове колеге из других организационих јединица.

Бахатост

И док у полицији немају повјерења ни у своје службенике бахатост ауто-мафије је све већа; овоме у прилог иде и то да аутомобили нестају и са плацева за продају возила.

– Овако нешто се није догађало раније, да се ауто-мафија одлучи за крађе с плацева. Ово само говори о томе колико су слободни у свом криминалном дјеловању, као да уопште немају страха да ће бити ухваћени – открио је извор из МУП РС.

Каква је бахатост у питању говори и податак да су с једног плаца на подручју Бањалуке одвезли два луксузна аутомобила.

Оно што је заједничко овим крађама јесте да се по начину извршења ради о дјелима одлично обучених припадника криминалне организације.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ас

29.11.2019 16:37

Коперација је веома битна зато олако нестају возила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грлом у јагоде

29.11.2019 18:30

Је ли екипа са ауто пута, што је мазнула лову, на слободи?

Name

Јаффа

29.11.2019 16:39

Кад је власт = мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

29.11.2019 16:56

Сав систем је лоповски и криминалан. Пропаст и зло црно нам се писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сако

29.11.2019 17:50

Немозе нико красти аута ако им то полиција не дозволи или их они краду, мени лицно је полиција украла ауто. РС је за мене као србина дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.11.2019 06:13

Ста је са ауто отпадом у Барловцима? Гдје су ти главни инспектори за ауто мафију који возе Дукицева аута?

Name

драган дјајиц

30.11.2019 07:28

погледајте кобра 11

ОДГОВОРИТЕ