Именован директор Института за урбанизам Српске

Сњежан Славнић нови је директор Института за урбанизам, грађевинарство и екологију РС, након што је смјењен Стеван Јовановић.

Република Српска 27.11.2019 | 14:50
Именован директор Института за урбанизам Српске
Управи криминалистичке полиције МУП-а РС поднесена је кривична пријава против Стевана Јовановића, директора Института за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске, те чланова Управног одбора те јавне установе, потврђено је "Независним" из МУП-а РС

Проблеми у Институту испливали су на површину љетос када су радници одржали штрајк упозорења јер им управа дугује седам плата, а доприноси им нису уплаћени већ неколико година.

Синдикална организација Института поднијела је у октобру кривичну пријаву против руководства те установе због злоупотреба службеног положаја, саопштено је тада из Синдиката.

Пријава је поднесена против Стевана Јовановића, тадашњег директора установе, те чланова Управног одбора Бојана Поповића, Бранка Сладојевића и Боре Мандића.

"Чињеница је да су својим руковођењем покушали да доведу ову установу пред ликвидацију радећи на своју руку, а притом нису сарађивали с надлежним министарством", саопштили су.

Како тврде у Синдикалној организацији, пријављени руководиоци су радницима слали неистините финансијске извјештаје, а исте су такође слали и према надлежном министарству.

"Поред свих напора Владе и ресорног министарства да Институт опстане као јавна установа, директор и Управни одбор не спроводе њихове одлуке и намјерно даље раде на уништавану Института", нагласили су.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Нострадамус

27.11.2019 14:02

Све ми је јасно.Једино не знам каква це награда бити за смијењеног директора и његове сараднике.Јер када упропастис неку институцију у Републике Српске вјероватно по заслузи добијес функцију на дрзавном нивоу у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

27.11.2019 16:21

И САД ВУКАН ЛАЗЕ А ГОЛИЦКА И ВЛАДА ТЈ ВЛАДАЈУЦА ВЕЦИНА ГОВОРИ ИСТИНУ... ПА ВУКАН ЈЕ ЦЈЕЛИ ДАН ТО ПРИЦАО У СКУПСТИНИ А ОВИ БРАНИЛИ....И НА КРАЈУ СМЈЕМА ДИР..И КРИВИЦНА ПРИЈАВА.. БРАВО ВУКАНЕ И СВКА ТИ ЦАСТ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

27.11.2019 16:39

За стевана и екипу је кпз Туњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за инспекцију

27.11.2019 16:55

инспектори казните Босиљку дир. из РУГИПП, јер је поставила за помоћнике своје кримосе којима се суди за незаконите укњижбе, а сада раде исте послове по истим законима за које им се суди (Деурић, Стојчин, Груловић), а лаже да не раде. Тамо их држи Будо кум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В И Л И

27.11.2019 21:26

Које референце има нови директор дали је способан или подобан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Табула раза

28.11.2019 08:55

Исто као стари. Некомпетентан. Само млађи. Без знања и искуства. Празнина која бије и избија одасвуд.