Радо Савић из СДС на скупу ЕПП-а у Загребу

Замјеник предсједника Српске демократске странке Радо Савић честитао је избор на позицију предсједника Европске народне партије /ЕПП/ Доналду Туску.

Република Српска 20.11.2019 | 22:06
Радо Савић из СДС на скупу ЕПП-а у Загребу
Савић је присуствовао Изборном конгресу ЕПП-е који се од 20. до 21. новембра одржава у Загребу а на коме се поред предсједника бира и нови генерални секретар највеће политичке групације у Европском парламенту.

Замјеник предсједника СДС-а присуствовао је и панелу „Западни Балкан и Европска унија“ на коме су размијењена искуства земаља Западног Балкана на путу ка ЕУ и са којег су послате поруке да ове земље могу да рачунају на подршку ЕУ и да је европска перспектива региона извјесна.



На маргинама конгреса Савић се састао са њемачком канцеларком Ангелом Меркел којој је пренио поздраве из Републике Српске од предсједника СДС-а Мирка Шаровића.



Савић се састао и са хрватским премијером Андрејом Пленковићем и бившим италијанским премијером Силвиом Берлусконијем.





Кроз разговоре са високим изасланством Европске народне партије за спољне послове договорен је састанак делегација СДС-а и ЕПП-а почетком наредне године који би убрзао пут за чланство у највећој политичкој организацији у Европском парламенту.

„Охрабрујуће поруке званичника ЕПП-а дају нам за право да кажемо да је СДС на правом путу да постане дио највеће политичке групације у Европи“, истакао је Савић.

Он је додао да је највећи циљ СДС-а на међународном плану чланство у ЕПП групацији чиме би се придружила породици народњачких партија које баштине демохришћанске вриједности.

На данашњем Изборном конгресу ЕПП-а у Загребу, пољски политичар Доналд Туски изабран је за предсједника чиме је замјенио досадашњег предсједавајућег Јозефа Дола, саопштено је из Сектора за политику и медије Српске демократске странке.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зивко П

20.11.2019 21:25

Ко су ови ликови који прилазе Ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

идоли

20.11.2019 21:28

Е цуј пренио поздраве из РС Ангели,..њој као несто знаци неки биједни пропали ентитет-кантон из два дијела, биједа највеца у еуропи и сире, одакле је бијег масован,..страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

И. САРАЈЕВО

20.11.2019 21:31

Па ово је издаја ови су нас бомбардовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

21.11.2019 07:10

Ми и јесмо за бомбардовање . Амери нас бомбардују , Руси пљацкају а домаци раде све сто треба за паре .

Name

Игор

21.11.2019 07:10

Ми и јесмо за бомбардовање . Амери нас бомбардују , Руси пљацкају а домаци раде све сто треба за паре .