С. Македонија за неколико мјесеци у НАТО савезу

- Сјеверна Македонија ће постати чланица НАТО-а за неколико мјесеци, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Регион 05.11.2019 | 22:07
С. Македонија за неколико мјесеци у НАТО савезу
Он је у изјави за украјинску телевизију "Један плус један" подсјетио да се Црна Гора придружила Алијанси прије двије године и да су се све земље савезнице сагласиле да ће Украјина постати чланица НАТО-а.

"Видјели смо то раније, након пада Берлинског зида. Пољска и балтичке земље – нико није могао ни да сања да може бити у НАТО-у", напоменуо је Столтенберг.

Столтенберг је обећао да ће помоћи Кијеву да ојача реформе и да модернизује друштво, како би Украјина постала земља која се може придружити НАТО-у.

На питање новинара да ли ће НАТО Украјину оставити у "сивој зони" између Русије и Европе, Столтенберг је рекао да је Кијев један од 40 партнера Алијансе.

"Партнерство је за поједине земље први корак ка чланству, али је оно привремена веза са Алијансом. Треба разумјети да је велики пут између непостојања веза и пуног чланства", нагласио је Столтенберг.

Генерални секретар НАТО-а додао је да је за пуно чланство Украјине неопходно размислити о томе шта Алијанса може да учини за ту земљу.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јоја

05.11.2019 21:20

скупља нато с коца и конопца , курту и мурту ... е срби неце ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

05.11.2019 21:23

Црну Гору су преко ноћи увели у НАТО па и Македонију че а затим И Босну намјерно да оставе Србију саму нажалост многи неразумију да је НАТО и најбоље за све а ми идемо ка Западу не Истоку

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

05.11.2019 21:24

оћемо у нато ал нато је гарант пропадања породичних вриједности.. више је изрекламиран као економски раст ил капиталистички штит. у суштини тотално бездушна творевина пуна напетости којој опада популација.. ко уђе у нато уништи наталитет, што значи да смо спремни.. спремни смо баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

купаце гаце

06.11.2019 06:38

Једини гарант свих врста пропадања и нестанка Срба са ових простора је Милорад Ддодик.