Због поштовања правила пријете јој отказом

Директорка Дома здравља у Шипову Гордана Купрешак покренула је дисциплински поступак против медицинске сестре Славице Јандрић, јер је поступила према правилима и није хтела отићи на опасан задатак без потребних дозвола.

 
 

Република Српска 05.11.2019 | 17:47
Због поштовања правила пријете јој отказом
Тврди ово за Српскаинфо Славичин адвокат Немања Шикман, који је појаснио да је његова клијенткиња била доведена у такву ситуацију да би се свака њена одлука могла окарактерисати као кршење правила.

Покушали смо од Купрешакове добити изјаву због чега је покренут овај дисциплински поступак, али је рекла да има важнијег посла.
 
Шикман је појаснио да ће се његова клијенткиња наћи пред дисциплинском комисијом, а која, ако буде радила по закону, може донети само једну одлуку – да Јандрићева буде ослобођена сваке одговорности.

Писмени налог

Дисциплински поступак против Јандрићеве је покренут зато што је одбила да изађе на ризичан терен сама без санитета и доктора, као и без писменог налога.

Пракса у свим домовима здравља у Републици Српској је да ако се иде на терен, мора за то постојати и писмени налог.

Адвокат Шикман је појаснио да се његова клијенткиња у овом случају придржавала прописа.

– Тог спорног дана затражена је интервенција, односно да неко из Дома здравља иде са полицијом у шуму гдј су они имали интервенцију због спречавања нелегалне сјече. Из полиције су рекли да им је потребна подршка медицинског особља и санитета. Проблем је настао у томе што ова здравствена установа нема добре интерне прописе око слања људи на терен – појашњава Шикман.

Упозорење

Он каже да је тада главна медицинска сестра назвала Јандрићеву и усмено је обавестила да мора ићи на тај задатак у шуму и то са возилом „лада нива“ шумског газдинства „Горица“.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рале

05.11.2019 16:54

Она је сигурно убацени елеменат и ради против власти. Кад би власт све радила по правилима одма би је сиротиња смјенила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРЦИ СИПОВА

05.11.2019 16:58

Подршка Славици. Славица је једна добра жена, која настоји свима помоци а поготово нама РВИ, и њен супруг је и сам РВИ и стварао је и бранио Републику Српску, али не овакву дезертерско пљацкаску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100%

05.11.2019 17:26

Сестра је 100% поступила исправно. На терен се иде возилом санитета и са налогом па у случају незгоде може тражити обештећење за повреду на радном мјесту и у службеном возилу. Овако њој нико није могао гарантовати да је шумско возило исправно као и тај возач, ко је он. Господо, хтјели сте је бацити у базен са крокодилима да се сналази. Што није ишло возило дома здравља и возач заједно са доктором. Па зато што то њима нису смјели ни споменути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

05.11.2019 18:32

Под хитно смјенити главну сестру и директора. Они не знају основне ствари у медицини. Из прилозеног се види да они не знају ста је хитна и прва помоц.

Name

губљење времена

05.11.2019 20:51

Таман да је тамо отишла сама и да јој се не би ништа десило шта би могла учинити сама без санитетског возила и санитетске опреме. Џаба би се шетала сама по шуми и губила вријеме као беспосличарка а овако пошто је остала у дому здравља радила је неке друге послове који су јој били тада при руци у дому здравља.

Name

Здрав разум

06.11.2019 06:41

Ако је истина све ово, директорица мора бити смијењена! Свјесно је угрозила живот сестре, шта да се жени нешто десило, гдје је доказ о томе ко је послао и чиме? Чуј усмено јој рекла, да ли је писмена та главна сестра?!

ОДГОВОРИТЕ