Ускоро ће бити откривен убица Лане Биједић

Прошле су готово три седмице од убиства 19-годишње Лане Биједић у мјесту Студенци код Љубушког.

Босна и Херцеговина 26.10.2019 | 16:04
Ускоро ће бити откривен убица Лане Биједић
Мостарка је тек завршила средњу школу и уписала факултет у Сарајеву.

Због бројних нагађања у јавности, МУП и Тужилаштво Западнохерцеговачког кантона дају јако мало информација.

Међутим, из Тужилаштва су за хрватски портал 24сата.хр рекли како истрага иде у добром смјеру и очекују како ће ускоро бити завршена, а убица или више њих младе Лане Биједић бит ће откривени и процесуирани.

- Имамо доста информација и оптимисти смо када је у питању проналажење починиоца овог дјела. Чекамо резултате још неких вјештачења, па ћемо онда моћи знати и рећи више. Материјални доказ је ипак материјални доказ - саопштили су из Тужилаштва.

Подсјетимо, тијело убијене 19-годишњакиње пронађено је у ријеци Студенчици у мјесту Студенци код Љубушког, испод вијадукта аутоцесте, у недјељу, 6. октобра. Обдукција је показала да је дјевојка брутално претучена тврдим и тупим предметом, а потврђени су и трагови дављења, као и то да је још била жива када ју је убица бацио у ријеку. Тијело је у ријеци пронашао рибар.

Ланина мајка Нина Биједић, деканица Факултета информацијских технологија у Мостару, на боловању је и тренутно је у Београду. Неки портали објавили су и како је она поново испитана, појавила се и информација да је случај Лане Биједић повезан са случајем убиства мостарског угоститеља Нине Иванковића, које се догодило два дана раније, те да Лана није убијена у Студенцима, гдје је пронађено тијело, него на другом мјесту, а да ју је убица ту само донио.

- То још не можемо ни потврдити, ни демантирати - рекли су у Тужилаштва, али су демантирали било какву повезаност овог с убиством Нине Иванковића, а потврдили су и како је мајка саслушана одмах на почетку истраге те да се ''због свега склонила у Београд, али је у сваком тренутку доступна истражним тијелима''.

(Вијести)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дамир

26.10.2019 14:55

Хоцете уускоро то ви мислите да њемо близи ној побјегне или се сам преда ви да зната одма би све похапсили јер у нормалној земљи све хапсе бијо ти крив небијо у изтразни затвор ако имас икакве везе а сумљив си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икер

26.10.2019 15:15

Е дамире драги,ко те науци тако да писес?

Name

Сако

26.10.2019 15:54

Дамире! Разумијес ли бар ти ста си написао?

Name

Гугутка

26.10.2019 20:46

Дамир је новинар али трема је узела свој данак.

Name

Дамир

26.10.2019 21:59

Идиоте тастатура ми на њемацком па нисам образован да писем како теби одговара ,али ипак разумијес није битна граматика вец јесили цовјек и говно од цовјека ......надам се да си се пронасао у нецему.

Name

Зис

27.10.2019 10:48

Е нек си им реко Дамире

Name

Б.Ј.С

26.10.2019 22:19

Теско да це сазнати несто,ако и сазнају неце га оптузит. Погледај те само ста се десава на суду за двије дјевојке које су прегазене са аутом у Сарајеву. Просла година дана од убиства два полицајца они споменик дизу умјесто да надју ко је то урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

27.10.2019 10:17

Човјек је правилно написао а ви запели за словне грешке као да је то важније од мишљења. Овдје се све истраге раде тако да осумњичени има времена да бјежи, а онда се каже истрага је у току.И зато имате сијасет почетих а неријешених случајева и то убистава. Разлог зашто је то тако је да су партијски послушници а незналице на мјестима гдје не би смјели бити.

ОДГОВОРИТЕ