Радник погинуо при паду с другог спрата зграде

Још једна трагедија у Бањалуци. Радник грађевинске фирме „Прогрес градња“ погинуо је при паду с другог спрата на градилишту у бањалучком насељу Лауш.

Република Српска 22.10.2019 | 15:25
Радник погинуо при паду с другог спрата зграде
У несрећи која се догодила нешто прије 12 часова у Карађорђевој улици у бањалучком насељу Лауш погинуо је радник грађевинске фирме „Поргрес градња“. Ради се о 60-годишњем Милораду Ристићу.

Колико смо успјели сазанти од шефа градилишта, у тренутку несреће радник је био адекватно обезбијеђен. Речено нам је да се сумња да је до пада дошло тако што се раднику помјерила даска под ногама.

Радници које смо затекли на мјесту трагедије нису хтјели пред камере али су нам испричали да нису видјели тренутак пада и да су само чули јак ударац, након чега су покушали да помогну, али несрећном раднику није било спаса.

На лице мјеста одмах су стигли дежурни тужилац бањалучког Окружног тућжилаштва и полиција након чега је извршен увиђај, коме су присуствовали и републички инспектори заштите на раду.

"Дежурни тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере ради утврђивања свих околности предметног догађаја а наложена је и обдукција тијела смртно настрадалог лица која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.“, саопштили су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Настрадали, који је био искусан радник, иза себе је оставио супругу и ћерку. Да трагедија буде још гора, сазнали смо да му је прије неколико година настрадао и син.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

22.10.2019 16:55

У Бања Луци други дан заредом смртни случај на раду. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Длиберија

22.10.2019 16:55

Волио би цути сеф градилиста ста му знаци кад се предузму све мјере застите, ста те мјере подразумјевају и које су то мјере...Дивља дрзава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.10.2019 17:24

Очигледно није био везан заштитним појасом. Није саопштено на којем радном мјесту је несретни радник радио тако засада можемо само да нагађамо о узроку смрти и нечијој кривици. Али то се за сат времена све утврди...

Name

Емпирија

22.10.2019 19:37

Бањалука постаде опасно мјесто за раднике.

ОДГОВОРИТЕ