Томашевић: Сад не бих прешао из Звезде у Партизан!

Дејан Томашевић, прослављени српски кошаркаш, причао је о почецима, преласку из Звезде у Партизан, репрезентацији. . .

Кошарка 20.10.2019 | 14:39
Томашевић: Сад не бих прешао из Звезде у Партизан!
Томашевић, који генерални секретар КСС, гостовао је на ТВ Прва у емисији "Јутро" где се дотакао многих тема из каријере, али и живота.

Некадашњи репрезентативац Србије почео је да тренира фудбал у Партизану, потом је играо у Звезди, а са 15 година одлучио је да се пребаци на кошарку.

"До 15 године сам тренирао фудбал. Негде у том тренутку сам заволео кошарку. Покушао сам да одем у Звезду, међутим... мој данашњи велики пријатељ, тада је био тренер кадета Црвена звезде рекао је... нас пар је одвео на страну и рекао да нема места и да пробамо следеће године", рекао је Томашевић за ТВ Прва.

Томашевић се појавио две године касније, када је, како каже, имао више среће и остао је у Звезди.

"Поносан сам на то што сам део шампионске генерације Црвене звезде. Провео сам тамо четири године, освојио сам две титуле. Вратио трофеј на Мали Калемегдан. Међутим, схватио сам да морам да урадим нешто са каријером... Партизан је у том тренутку био много боља екипа, више посвећивали пажње младима", казао је Томашевић.

Прослављени српски кошаркаша каже да му је то био најбољи потез у каријери.

"Из ове перспективе у овом тренутку то сигурно не бих урадио. Тада сам био млађи и било је нормалније време. Не играм дуго кошарку, али и дан данас кажем да је то био мој најбољи потез у каријери. Дошао сам у клуб који је био врхунски организован. Ми смо у те четири године направили доста тога. То ми је била одскочна даска", казао је Томашевић.

Томашевић је дрес Црвене звезде носио од 1990. до 1995, а Партизана од 1995. до 1999. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар