У мандату ове владе највише вршилаца дужности

– Директора Агенције за осигурање Републике Српске као и Надзорни одбор Инвестиционо – развојне банке РС бираће вршиоци дужности. Прецизније, конкурс ће спровести особе које га нису лично прошле већ су на своје позиције привремено именовани, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Република Српска 19.10.2019 | 13:53
У мандату ове владе највише вршилаца дужности
Наиме, Влада Републике Српске је на својој 40. сједници одржаној почетком октобра изабрала Светлану Радовановић, Славицу Миликић, Славољуба Стојановића, Сњежану Рудић и Зорана Бабића, сви из Министарства финансија РС за чланове комисије која треба да изврши већ споменута именовања.

“Задатак комисије је да спроведе поступак избора укључујући преглед приспјелих пријава, разматрање пријава, обављање интервјуа са кандидатима који уђу у ужи избор и остале активности”, наводи се у одлуци Владе РС.

На истој сједници Стојановић, иначе вршилац дужности секретара у овом министарству бива разрјешен са те функције а затим одмах и поново именован као в.д. на исту функцију у трајању од 90 дана.

По истом принципу је именована и Миликићева, в.д. помоћника министра за трезор која је након разрјешења истог дана именована за вршиоца дужности на период од три мјесеца.



Према информацијама са интернет странице Министарства финансија РС и Зоран Бабић, помоћник министра за ресор рачуноводства и ревизије је у такође вршилац дужности.

То значи да више од пола комисије није прошло процедуру коју ће сами ускоро требати спровести.

Подсјећамо, актуелном Надзорном одбору ИРБ-а мандат је истекао још прије три године.

Како је портал ЦАПИТАЛ раније писао мјесто директора Агенције за осигурање би по политичком договору требало да припадне ДНС-у а Славен Дујаковић, садашњи директор је потврдио да се пријавио на конкурс.

С обзиром да се институције, као и јавна предузећа у Српској, јавно дијеле између политичких странака, Агенција је припала ДНС-у.

Но, да ли ће на челу остати Дујаковић још није дефинитивно ријешено, с обзиром да бањалучки ДНС сматра да кадар треба бити из њихове базе, а не из Добоја гдје је локални ДНС поставио директора Жељезница РС.

Уколико би на челу Агенције за осигурање остао Дујаковић, ДНС Добој би имао двије директорске позиције.

Именовање новог ДНС-овог директора компликује и одлука ДНС-а о „замрзавању“ свог дјеловања унутар владајуће коалиције.

(Цапитал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДНС Павао

19.10.2019 12:36

На следецим изборима 100.000 гласова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Активиста

19.10.2019 18:17

А јесте нам и поставили стручњака вд Глигорића.Боље да смо одма капитулирали већ да нас ћутолог и лични интережџија води.Куку куку жељезницо шта ти уради проклета политика а посебно ДНС.

ОДГОВОРИТЕ