Сахрањена брутално убијена Лана Биједић

На Градском гробљу Сутина у Мостару одржан је посљедњи испраћај убијене дјевојке Лане Биједић.

Република Српска 10.10.2019 | 11:41
Сахрањена брутално убијена Лана Биједић
У непрегледној колони људи који су дошли изрећи посљедње збогом овој дјевојци, чији је кратки живот прекинут на свирепи начин, били су бројни Мостарци, њене другарице и другови из Средње грађевинске школе, коју је недавно окончала, њене пријатељице и пријатељи из дјетињства, колеге и пријатељи њене мајке Нине, професорке и деканесе Факултета информацијских технологија у Мостару, бројни професори Универзитета „Џемал Биједић“, чланови породице Биједић, представници Града Мостара на челу с градоначелником Љубом Бешлићем, пише Аваз.

Скоро да је било немогуће видјети неко лице на овом тужном скупу с којег се сузе нису котрљале.



Посебно је тешко било видјети њену мајку Нину, док су јој знани и незнани исказивали ријечи утјехе у овим за њу преболним тренуцима.

Мостарски парох Радивоје Круљ, који је предводио вјерски обред, казао је да је Лана цијели свој вијек чинила само добро.

– Али, ево, свједоци смо страшног злочина и страшног гријеха, оног праисконског, на који смо осуђени као људи овдје у времену и у простору и нема ријечи, нема изражаја који би могли рећи и утјешити мајку, баку, али и све нас – рекао је Круљ.

Санела Месиховић, директорка Грађевинске школе, која се од Лане опростила у име ученика и колектива Грађевинске школе, истакла је да је већ први сусрет са овом дјевојком дао наслутити да ће у нашим животима оставити дубок и неизбрисив траг.

– Можда бисмо требали говорити о твојој искрености и непосредности и твојој једноставности и праведности, а можда о твојој љубави према животињама, природи, науци или квантној физици – навела је Месиховић. 

Лану је, додала је, красила спремност да помогне другима, а њени другови из школе добро знају колико је посебна била.



Међу онима који су се од Лане опростили био је и проф. Сеад Пашић, бивши ректор Универзитета „Џемал Биједић“, који је изнио да ће она у сјећањима свих колегица и колега њене мајке остати упамћена као раздрагана, паметна, лијепа и племенита дјевојка, особа коју су сви доживљавали као члана породице.

Сахрана Лане Биједић биће обављена сутра у Београду, према жељи њене мајке.

(Српскаинфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ТУГА

10.10.2019 12:20

Монструозно убиство, убица слободан, велика туга за мајку, за породицу... Дешавају се страшне ствари, да ли се ико у овом друштву осјећа одговорним, било професионално, било лично, за сва застрашујућа убиства и остала нељудска дешавања, која нису примјерена ни дивљим племенима??? Сваки губитак људског живота је ненадокнадив, бол немјерљива, жалост вјечна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка

10.10.2019 13:40

Назалост они који би се требали осјецати одговорнима за сва зла која се десавају у БиХ, они стите убице... Показала је то полиција, тузиластво и политика,у слуцајевима Мемиц и Драгицевиц, надам се да у слуцају Биједиц неце бити тако. Тузно крвници и убице су застицени од дрзавног система, зртве и њихове обитељи се прогоне. Лана поцивај у миру Бозјем. :'( :' (

Name

тв

11.10.2019 10:12

Власт у РС штити све убице, она је сигурна кућа и уточиште за све убице из региона.

Name

Нострадамус

10.10.2019 12:40

У Босни висе ни мртваци не остају Давид па сада ова дјевојка нека бог буде на пимоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

10.10.2019 13:38

Сад це багра политицка да се позабави поостравањем закона а унице нигде.Туга до неба а народ коментарисе како му се свидја без срца и дусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

10.10.2019 20:31

Туга огромна за цијелу дрзаву.. Треба да уведе смртна казна за овакве злоцине .. Па ово је страсно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

помен

11.10.2019 08:17

покој јој дуси некајој господ буде милостан а њене крвнике це стици рука правде и некаим њена невина крв суди и некаих прогони до судњег дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брутално убијена Лана Биједић сахрањена

11.10.2019 12:50

Наравно, тужно... Горила му душа у паклу... Ономе ко је убио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ гирл

12.10.2019 13:55

Нека те цувају андјели лијепа дјевојко..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адил

13.10.2019 09:26

Сефови полиција су неспособни полтрони и ухљеби страначки...политика их поставља и зато нема истрага.

ОДГОВОРИТЕ