Мектић најавио тужбу против АТВ због клевете

Министар безбједности БиХ Драган Драган Мектић (СДС) је демантовао да је вршио било какав притисак и наводно ултимативно тражио од директора Граничне полиције БиХ Зорана Галића да полиција Федерације БиХ, заједно с Граничном полицијом БиХ, на територији РС контролише источну границу БИХ, са Србијом.

Република Српска 05.10.2019 | 13:37
Мектић најавио тужбу против АТВ због клевете
Мектић је за агенцију Бета казао да је потпуно неистинита вијест бањалучке Алтернатвне телевизије (АТВ) да је он, заједно с предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем (СДА) и министром за спољну трговину и економске односе БиХ (СДС) Мирком Шаровићем, "ултимативно тражио" од директора Галића да припадници Федералне полиције буду на граници БиХ са Србијом, на територији РС.

"Никаквог састанка о томе није било у Сарајеву, како је то објавила АТВ. Ја тада уопште нисам био у Сарајеву", казао је Мектић.

Додао је да је контактирао Шаровића који му је потврдио да никаквог састанка о томе није било, и да је позвао директора ГП БиХ Зорана Галића, да провјери информације о томе.

"Позвао сам Галића који је демантовао да је био такав састанак. Питао сам га да ли је било икаквих притисака, како наводи АТВ, и он ми је рекао да никаквих притисака није било", истакао је Мектић.

АТВ је  објавила да је на састанку на којем су наводно били представници Агенција за спровођење закона на нивоу БиХ, као и Звиздић, Шаровић и Мектић, "вршен жесток притисак на Галића да почне примена Правилника који је лично донио Мектић, а који предвиђа упућивање представника других полицијских агенција у БиХ у одбрану источне границе БиХ, као испомоћ Граничној полицији БиХ".

АТВ тврди да су на састанку разговарали и о присуству припадника Жандармерије РС у заједничким патролама са ГП БиХ у контроли границе са Србијом.

Најављујући тужбу против АТВ за клевету, Мектић је оцијенио да се ради "о лажној вијести, конструисаној како би се дискредитовали он и Шаровић и представили као издајници РС".

"Циљ је да се Шаровић и ја дискредитујемо, јер нису успели да нас истерају из Савјета министара БиХ. Ми немамо ништа против да СДА, СНСД и ХДЗ БиХ формирају нови Савјет министара, али до тада ми остајемо у тој институцији", истакао је Мектић.

По његовим ријечима, када би српски министри у актуелном Савјету министара напустили те позиције, њихове функције обављали би помоћници из хрватског народа. Мектић је демантовао и тврдње министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача да постоји "правилник који је донио сам Мектић, да се полиција Федерације БиХ доведе на на границу према Србији".

"Лукач би требало да зна да се такве ствари уређују споразумом, а не правилником, јер је правилник нормативни акт, а не споразумни договор", казао је Мектић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић такође је дематовао да је учествовао на било каквом састанку о полицији и контроли границе, као и о стационирању Жандармерије РС на границу са Србијом. Шаровић је позвао да се заустави, како је наведено у саопштењу, "организовано ширења лажних вести и политичких дезинформација, које обмањују јавност и користе само појединцима, као што је та вест АТВ-а".

Директор ГП БиХ Зоран Галић није се јавио на позиве агенције Бета нити је одговорио на упућена питања.

(Бета)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Еx

05.10.2019 12:06

Ко јос гледа АТВ? То је једна масинерија лази. И Гебелс би им позавидио. Ни дрзавна није ниста боља јер је под ингеренцијом трулог резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лале Бања Лука

05.10.2019 12:08

АТВ је Додиково гласило, паније ваљда да они могу лагати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

05.10.2019 12:09

Они и хоћеда се туже то ће сведно народ платити а то што су објавили лако прође код неписменог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими 53

05.10.2019 12:11

Па сам назив ТВ куце је А (анти) Т (тацне) В (вијести).

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАДА

05.10.2019 12:28

Само тужити па да јавност види како функционише приватна држава МД,јер одавно ово није РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

05.10.2019 12:56

Господине једини си који говориш истину.Наравно да ћеш тужити али сумњам у крајни цин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

05.10.2019 14:47

Какав власник АТВ таква и телевизија,незнам само да то још ико и гледа. Мектићу, недај се да те лажови испровоцирају,непадај на њихове лажи,није болест све што боли,а они су од те болести обољели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

05.10.2019 16:02

Назалост али назалост осудјени смо на пропаст са овом власти али народе и са овим сто треба да додју исто це бити . Ко претекне видице .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

05.10.2019 19:10

Још једна патка од Додика Лукаћа и Цвијановичке очито се нечег боје а имају и зашто покварену политику и подмуклу на штету својим партнерима пласирају у јавност како би тобоже они били заштичени а све прљаво смече којег су они направили да падне по ДНС и другима тако да их веч деценије искориштавају и потапају уз велики степен понижавања и приче да су неспособни

ОДГОВОРИТЕ