Једног комшију убила струја, други умро у шуми

- Душко Вукоман (39) из Трнова, код Шипова, настрадао је прекјуче од струјног удара на трафо-станици у овом селу, а вијест о његовој погибији додатно је ово мјесто завила у црно, јер су баш тада припремали сахрану свог комшије и рођака Данета К. (49), чије су тијело ноћ раније пронашли у шуми.

Република Српска 04.10.2019 | 07:55
Једног комшију убила струја, други умро у шуми
Како "Независне" сазнају од мјештана, Вукоман је настрадао када је на трафо-станици покушавао да сам провјери зашто нема струје у селу.

Наиме, неко вријеме дио села је био у мраку, а настрадали мушкарац је на своју руку отишао да провјери о чему се ради када се десила трагедија.

Како кажу мјештани, недавно се био и оженио.

Из Полицијске управе Мркоњић Град су нам потврдили да им је јуче пријављено да је код трафо-станице у Трнову пронађено тијело Д.В.

Додали су да им је у Дому здравља Шипово потврђено да је у сриједу око 18 часова у ову установу довезено тијело мушкарца, а о свему је обавијештен тужилац ОЈТ Бањалука, који је јуче требало да изврши увиђај.

Вијест о Вукомановој погибији додатно је потресла ово мало мјесто, које се иначе налази између Шипова и Мркоњић Града, јер се дан раније ту десио још један смртни случај.

Наиме, Дане К. из овог мјеста претходни дан отишао је у шуму како би припремио огрев, а када се након неког времена није појавио породица га је одлучила потражити.

Његово тијело пронађено је у касним вечерњим сатима на локалитету Кизине колибе, а како су нам потврдили у полицији, случај им је пријављен нешто иза поноћи.

"Увиђај на мјеста проналаска тијела Д.К. извршили су полицијски службеници Полицијске станице Шипово заједно с мртвозорником Дома здравља Шипово. Установљено је да на тијелу преминулог нема повреда и да се ради о природној смрти", навели су из полиције.

Како су нам рекли, о овом догађају је обавијештен тужилац ОЈТ Бањалука.

"Он је имао велики оперативни захват на срцу и није могао обављати теже послове, али ето борба за живот буквално га је и коштала живота јер га је по свему судећи срце издало у шуми", рекао је извор "Независних".

Дане К. је јуче сахрањен у Трнову, које дијелом припада Шипову, а дио села је на подручју општине Мркоњић Град.

Иако службено припадају различитим општинама, настрадали мушкарци су, како су нам рекли мјештани, живјели удаљени око три километра, а ово ионако пусто село изненада је, скоро у дану, остало без два становника

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Животна иронија

04.10.2019 10:22

Овај случај је, на жалост, доказ да се није играти са струјом, поготово под високим напоном. То треба препустити искључиво квалификованим особама, јер је човјек на правди Бога, изгубио живот. Други случај, представља тешкоћу живљења у данашње вријеме, гдје и болесни људи, морају више радити да прехране породицу, да би опстали уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

04.10.2019 10:43

А квалификовани да оду на посао и поправе ствар, да раде свој посао, а не да село, град нема струју, пије нечисту воду, шта год, да нам се пружи информација. Људи би сачували своје животе, али на свеопшту нашу жалост страдају свакодневно у бунилу бриге око свог и себе.

Name

Марко

05.10.2019 08:15

Што се тиче струје и вранама на грани је јасно да на дистрибуцијској мрежи могу да раде стручно оспособљена лица ,а ако већ јесу онда се све манипулације на прекидачима изводе уз сагласност диспечарског центра који управља мрежом ако га већ имају испад једне фазе вероватно сн.код нас је то тако све како ћемо лако ћемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.02.2024 13:32

Слзем се са вама нема потребе да сад ти или ја идемо на трафо станицу и пројеравамо засто нема струје нек свако ради свој посао сто је сколован за то, а тог лика сам лично познавао и био је мало поремецена особа волио је попити мало висе итд да недуљим висе а имао би сто год да писем позздрав.