Савић "Лидер одрживог развоја Подунавља"

Начелнику општине Лопаре Раду Савићу уручена је награда "Лидер одрживог развоја Подунавља" у оквиру осмог "Дунавског бизнис форума" који се данас и сутра одржава у Мастер центру Новосадског сајма.

Република Српска 03.10.2019 | 20:04
Савић  "Лидер одрживог развоја Подунавља"
Савићу је уручена награда за постигнуте резултате на повезивању људи, идеја и тржишту региона, те за развојну перспективу општине Лопаре и успостављање пословних веза у региону.

"Ово је подстрек за будући рад, да буде још бољи и снажнији", рекао је Савић и додао да је то и признање његовим сарадницима и привреди мајевичког краја.

Предсједник жирија професор Универзитета у Новом Саду Радован Пејановић рекао је, образложући награду, да је у посљедње двије године на подручју Лопара запослење добило 400 грађана.

"Оживљени су и привредни капацитети који нису радили више од 10 година, општина Лопаре нашла је успјешне стратешке партнере који су гарант развоја", истакао је Пејановић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић похвалио је, уручујући награду, опредјељење Лопара да првенствено јача базу продукције у сточарству, занатству и манеулној производњи.

"Опредјељење општинске управе у Лопарама јесте да развија управо базу и доводи инвеститоре", рекао је Ђоковић.

Организатори форума су "Медија инвент", Унија послодаваца Србије, Удружење за европску територијалну сарадњу Словеније ТЕРИС, Институт европских региона из Салцбурга и кластер "Екопанонија" из Новог Сада, а одржава се под покровитељством Привредне коморе Србије, Покрајинске владе и града Новог Сада.



(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

страшно

04.10.2019 06:25

И то си купио. Сви ми добро знамо како се живи у Лопарама и да је то најнеразвијенија и најзаосталија општина, чега се паметан стиди будала се поноси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

04.10.2019 07:32

Ееее ово је дебело костало

Name

ре момо

04.10.2019 08:16

одакла му толике паре кад је поштењачина, сви ми поштени немамо пара.

Name

Комплекс

04.10.2019 08:30

Јао комплексаса. Какве везе имају лопаре са дунавом? Ко и будимпеста са егејским морем

Name

ре

04.10.2019 09:52

Човјече схвати једном да те народ неће и не може видјети очима, не можеш на силу држати ту власт, и насино се наметати, доста је више било тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопарац

04.10.2019 11:10

Хоће, хоће, ал кад се искључи струја по затварању биралишта.

Name

лопаре

04.10.2019 11:55

Јадна ова сиромашна општина коју је заробила и окупирала хоботница владајуће олигархије из општине која се ту деценијама укоријенила и неда народау да живи. Од 27 милиона марака добијених од владе за помоћ неразвијеним општинама овај народ није добио ни једну фабрику, ни једно радно мјесто, ни марке није видио. А овде се дијеле признања за уништење општине.

ОДГОВОРИТЕ