Буџет Угљевика у суфициту скоро пола милиона КМ

Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су извјештај о извршењу буџета општине Уљевик за прво полугодиште ове године који је у суфициту у износу од 454. 066 КМ.

Република Српска 30.09.2019 | 14:29
Буџет Угљевика у суфициту скоро пола милиона КМ
Буџетски приходи за шест мјесеци ове године износили су 5.344.957 КМ док су расходи у износу од 4.890.891 КМ.

Начелник општине Угљевик Василије Перић изразио је задовољство позитивним стањем у буџету.

„Позитиван биланс буџета ће нам омогућити да наставак активности планова који су пред локалном заједницом“, рекао је Перић.

На скупштинском засиједању именовани су Вршилац дужности директора Центра за културу „Филип Вишњић“ Предраг Вујевић и Вршилац дужности директора Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик Милорад Јовчић

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић истакао је Одлуке о стипендирању редовних студената за школску 2019/2020 годину и откупу земљишта за проширење гробља у Доњем Забрђу.

Симић је оцјенио да Скупштина Угљевика има добар рад током цијелог мандата и изразио увјерење да ће до краја мандатног периода тако и остати.

Одборници су прихватили рјешење о давању сагласности на испоруку топлотне енергије за грејну 2019/2020 сезону у којој је корисницима гријања стамбеног простора цијена 1,43 КМ по метру квадратном док је за кориснике гријања пословних простора 2,75 КМ по метру квадратном.

Прихваћене су информације о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја за прво полугодиште ове године, о стању топлотне топловодне мреже у Угљевику за грејну 2019/2020 сезону, о почетку рада основних и средње школе на подручју општине Угљевик у школској 2019/2020 години као и анализа стања у области предшколског васпитања и образовања у Јавној установи Дјечији вртић „Душко Радовић“.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар